Margajansen Aromatherapie
Image default
Beauty en verzorging

Last van acne? Dit kun je eraan doen

Acne is een huidaandoening die heel veel voorkomt. Er wordt vaak gedacht dat het alleen voorkomt bij tieners, maar niets is minder waard: ook volwassenen kunnen last krijgen van acne. Het kan gaan om een paar puistjes, maar ook om vervelende cystische acne waar je behoorlijk last van kunt hebben. Gelukkig zijn er een aantal manieren om acne te verminderen. In dit artikel kom je alles te weten over gezichtsverzorging en behandelingen tegen acne.

Kies voor een professionele behandeling

Hoewel de behandelingen en gezichtsverzorging die we hierna zullen noemen ook werken, zul je merken dat een professionele behandeling toch het beste werkt. In dit geval kun je dan ook het beste kiezen voor enzymentherapie van Mourits huidtherapie. Een enzymtherapie gebruikt natuurlijke enzymen om de huid tot in de diepere lagen schoon te maken, maar het helpt ook met het verminderen van ontstekingen. De enzymen breken de dode huidcellen af en reinigen de poriën, waardoor de acne verminderd wordt, je huid rustiger zal worden en toekomstige acne uitbraken verminderd worden. Daarbij zal het ook helpen met het verbeteren van de helderheid en textuur van je huid, waardoor je een gezonde tint hebt.

Passende gezichtsverzorging is een goede aanvulling

Ter aanvulling van enzymentherapie is het verstandig om ook een goede gezichtsverzorgingsroutine te hebben. Dit begint met het twee keer per dag schoonmaken van je gezicht met een milde reiniger. Je kunt beter geen reiniger op olie-basis gebruiken, omdat de kans groter is dat dit je poriën verstopt. Gebruik daarbij ook een exfoliant met ingrediënten als salicylzuur of glycolzuur. Deze stoffen helpen met het vrijhouden van poriën, wat ze onder andere doen door dode huidcellen af te breken. Als laatste breng je een olievrije moisturizer aan om je huid goed gehydrateerd te houden, zonder dat het de poriën verstopt. 

Pas je levensstijl aan

Naast het behandelen van je acne, kun je ook een aantal aanpassingen doen aan je levensstijl. Zo is het slim om je gezicht niet te veel aan te raken, omdat dit bacteriën verspreidt, waardoor de puistjes en ontstekingen erger kunnen worden. Daarbij is het verstandig om minimaal wekelijks je beddengoed en kussenslopen te vervangen, zodat de bacteriën ook hier niet snel verspreiden.