Margajansen Aromatherapie
Image default
Aanbiedingen

Alles wat jij moet weten over duurzame verpakkingen

Duurzaamheid wordt tegenwoordig een steeds belangrijker begrip. Veel ondernemers bekijken daarom wat de mogelijkheden zijn binnen hun bedrijf om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. Dit doen ze omdat ze het zelf belangrijk vinden, maar ook om een goed beeld te geven aan de klant. Bedrijven kunnen duurzamer ondernemen door aandacht te besteden aan het verpakkings- en verzendingsproces. Wil je erachter komen hoe je producten duurzaam kunt verpakken? Lees dan snel verder.

 

Wat is duurzaamheid

 

Duurzaamheid is een begrip waarbij het voornamelijk gaat over mens, milieu en economie. Deze factoren hebben samen invloed op hoe de aarde er op de langere termijn uitziet. Kortgezegd moeten de drie factoren met elkaar in evenwicht zijn om ervoor te zorgen dat de aarde leefbaar blijft. Duurzaamheid kan dan ook op allerlei manieren nagestreefd worden.

 

Plastic verpakkingen

 

Tegenwoordig zie je steeds minder plastic verpakkingen. Plastic is moeilijk afbreekbaar en daarom slecht voor het milieu. Voor veel producten is het niet mogelijk om de plastic verpakking te vervangen door een verpakking van ander materiaal. Supermarkten maken daarom bijvoorbeeld verpakkingen kleiner, zodat er minder plastic wordt gebruikt. Daarnaast veranderen niet alleen de verpakkingen van materiaal, maar ook de producten zelf. Denk hierbij aan de plastic rietjes die nu bijna alleen nog maar verkrijgbaar zijn in papieren of ijzeren materiaal.

 

De grote verandering van tasjes 

 

Iedereen heeft de laatste jaren gemerkt dat veel winkels geen plastic tassen meer aanbieden wanneer jij je producten afrekent. De plastic tassen zijn voor een groot deel vervangen door papieren tassen. Wanneer je wel een plastic tas wilt, moet je daar vaak extra voor betalen. Bedrijven proberen op deze manier het gebruik van plastic te verminderen.

 

Opvulmateriaal

 

Naast de verpakking van het product, wordt er bij verzendingen vaak opvulmateriaal gebruikt in de verpakking. De papiersnippers of opvulchips die wel eens in je pakketje zitten worden gebruikt om het product te beschermen. Het opvulmateriaal bestond een tijd geleden voor een groot deel uit plastic, maar tegenwoordig zijn er ook duurzame opties. Gebruik jij opvulmateriaal voor jouw verzendingen? Neem eens een kijkje op Rotimshop.nl. Met het opvulmateriaal van Rotimshop kom jij weer een stukje dichter bij duurzaam ondernemen.

 

https://www.rotimshop.nl/