Margajansen Aromatherapie
Image default
Aanbiedingen

Drie mogelijk patronen voor jouw vloer

Drie mogelijk patronen voor jouw vloer

Er zijn enorm veel verschillende vloeren verkrijgbaar. De vloeren verschillen van materialen, kleuren, kwaliteit, prijzen en ga zo maar door. De manier waarop de vloer wordt gelegd, levert ook een bijdrage aan de uitstraling van de vloer. Er zijn verschillende manieren waarop de vloer kan worden gelegd. Denk maar eens aan de stenen die je overal ziet. De ene steen is recht toe, recht aan gelegd. De andere stenen liggen gekruist of door elkaar heen. Iedere vloer heeft haar eigen patroon. Wij vertellen jou graag meer over een drietal verschillende patronen. Ontdek welk patroon past bij het interieur van jouw woning. 

 

Het stroken patroon 

De meest bekende en eenvoudigste manier om een vloer te leggen: het stroken patroon. Het is een strak patroon. Het patroon brengt rust met zich mee en trekt verder weinig aandacht. De ruimte brengt daardoor een kalme sfeer met zich mee. Binnen het stroken patroon zijn er een aantal varianties. De meeste vloeren worden gelegd aan de hand van wildverband. Dit houdt in dat de stroken niet allemaal dezelfde lengte hebben. Ze worden gewoon achter elkaar neergelegd, zonder om te kijken naar de lengtes van de verschillende stroken. De stroken zijn vaak verkrijgbaar in verschillende lengtes en breedtes. De smalle stroken worden over het algemeen gebruikt voor de kleinere ruimtes. De bredere stroken onderbreken de rust van het stroken patroon en worden daardoor vaak toegepast. 

 

Vissengraat 

Ook dit patroon kennen we waarschijnlijk allemaal wel: de visgraat vloer. Het vissengraat patroon wordt steeds meer verkocht. De planken zijn bij dit patroon allemaal even lang en breed. Door de planken op een schuine manier tegen elkaar aan te leggen, ontstaat er een vissengraat patroon. Het is een soort gevlochten patroon. Het vissengraat patroon wordt steeds meer verkocht, omdat het een luxe uitstraling heeft. De prijs van de vloer wordt er weinig anders van, dus je hebt een vloer met een luxere uitstraling voor dezelfde prijs. Doordat de vloer met regelmaat wordt gelegd, oogt hij nog steeds vrij rustig. 

 

Hongaarse punt vloeren

Ga jij je vloer leggen met een Hongaars puntpatroon? Dan heb je twee opties. Je kunt de punt van de hoek zelf bepalen. De meest voorkomende hoek is een hoek van 45 graden. De planken worden afgezaagd op 45 graden, waardoor de punt gezamenlijk 90 graden is. De Hongaarse punt van 45 graden komt veel voor in de kleine ruimtes. De punt is redelijk scherp en komt beter tot haar recht in een kleine ruimte. Daarnaast kan de Hongaarse punt ook worden gecreëerd op 60 graden. Dit patroon is breder. Het geeft een rustig effect en is perfect voor de wat grotere ruimtes in jouw woning. 

 

https://stilefloors.nl/