Margajansen Aromatherapie
Image default
Aanbiedingen

Een hottub moet je goed blijven onderhouden

Een hottub is echt heerlijk, lekker bubbelen in het warme water met een wijntje of biertje in de hand is de perfecte vrijdag avond! Het weekend ga je op deze manier zeer relaxed in en je vergeet gelijk al je zorgen. Als je op zoek bent naar een hottub dan raden wij de partij Welvaere aan. Deze partij heeft namelijk een ruim assortiment, waardoor je zeker de perfecte hottub vindt die bij jou in de achtertuin past. Wil je meer weten over deze partij? Lees dan snel door!

 

Welk materiaal heeft de hottub?

Een hottub kan bestaan uit verschillende materialen, maar het materiaal wat de meeste rust uitstraalt is een hottub. Een hottub van hout ziet er geweldig uit, het is namelijk een natuurlijke toevoeging aan de tuin. Deze omranding van de hottub vergt enig onderhoud. Na verloop van tijd verandert de natuurlijke kleur van het hout onder invloed van licht. Lichtere houtsoorten worden doorgaans donkerder of geler terwijl de donkere houtsoorten lichter worden over verbleken.

Het is verstandig om het hout van je hottub te beitsen. Door het klimaat wat we in Nederland kennen zal het hout van jouw hottub vaak vochtiger zijn dan goed is en kan dat houtrot veroorzaken. Als je het hout beitst is het hout beschermt tegen onder andere UV licht. Bovendien zorgt het voor een vochtregulerende werking. 

Welke kachel past het beste bij de hottub

Zonder de kachel zou je niet snel de hottub inspringen in de winter. Daarom is de kachel een essentieel onderdeel. Wij raden je aan om de kachel regelmatig goed schoon te maken om deze in nette staat te behouden. Bij een externe kachel dien je regelmatig de aslade te legen en de kachel goed schoonmaken aan de binnenzijde. Bij een interne kachel kan je de kachel leegscheppen met een speciale schep. Daarnaast kan je de externe kachel, afhankelijk van het gebruik, ook regelmatig leeg laten lopen en vervolgens doorspuiten met een hogedrukreiniger. Hierdoor blijft de kachel aan de binnenzijde ook goed schoon. De buitenzijde van de kachel kan je gemakkelijk schoonmaken met een doekje en reinigingsmiddelen.

 

https://welvaere.nl/