Margajansen Aromatherapie
Image default
Bedrijven

Enkele dingen die u moet weten over elektrische installatie en reparatie

Elektrische installatie is een methode voor het monteren en aansluiten van elektrische componenten zodat elektriciteit kan worden gedistribueerd naar alle onderdelen in huis die elektriciteit nodig hebben. In dit geval moet de elektrische installatie worden uitgevoerd door een elektricien die deskundig is op zijn vakgebied. U kunt bij een elektricien Tilburg terecht als het gaat om het installeren of oplossen van het elektrische probleem bij u thuis. De elektrische installatie wordt meestal gedaan wanneer u voor het eerst een huis bouwt of wanneer u naar een nieuw huis verhuisd. Daarnaast kunt u ook elektriciteit opnieuw installeren of renoveren wanneer u maar wilt. Is er een storing in de elektriciteit, dan moet u direct repareren. In dit geval moet u ook gebruik maken van de diensten van een elektricien, zodat de uitgevoerde reparaties echt passend en veilig zijn.

Wat moet je doen bij een black-out?

Wat vaak over het hoofd wordt gezien, is het uitvoeren van routine-onderhoud en het controleren van de elektriciteit bij u thuis. Zolang er geen probleem is met elektriciteit, slaan veel mensen het onderhoud vaak over. Onderhoud is een preventieve maatregel, maar elektrische storingen treden vaak plotseling en onverwacht op. Black-outs worden niet altijd veroorzaakt door kortsluiting. Het kan ook zijn dat de bevoegde functionarissen het opzettelijk uitschakelen omdat ze reparaties aan de hoofdstroom uitvoeren. Als u echter merkt dat alleen uw huis een stroomstoring heeft, moet u dit controleren. Kijk eerst in uw meterkast en controleer of deze nog werkt of niet. Als het probleem buiten uw macht ligt, dient u direct contact op te nemen met de dichtstbijzijnde Tilburgse elektricien zodat hij direct kan helpen bij het oplossen van het elektrische probleem in uw woning.

Wanneer moet u de meterkast vervangen?

Als uw huis oud genoeg is, kan het zijn dat de gebruikte meterkast niet voldoet aan de huidige veiligheidsnormen. Daarom moet u deze onmiddellijk door een nieuwe vervangen. Hoewel de functie hetzelfde is, is de nieuwste meterkast voorzien van een zekeringautomaat. Het voordeel is dat bij kortsluiting in een van de elektrische componenten bij u thuis, de meterkast automatisch de stroom naar andere componenten afsnijdt zodat het vuur zich niet verder verspreidt. Dit is erg handig, vooral als er echt brand uitbreekt, raak je in paniek en vergeet je de elektriciteit uit te zetten. Als u de meterkast gaat vervangen, is het niet aan te raden deze zelf te vervangen. U kunt hierbij het beste een elektricien om hulp vragen. Zo wordt de elektriciteit bij u thuis veiliger en kan aan alle energiebehoeften worden voldaan.