Margajansen Aromatherapie
Image default
Bedrijven

Heeft mijn kind ADHD? Zo komt u erachter

Is uw kind afwezig? Presteert hij/zij slecht op school? of merkt u iets anders aan ze? Als dit het geval is, is het belangrijk om uzelf af te vragen hoelang dit al speelt. Is het iets van de laatste jaren of is het iets van de laatste maanden? Ook kan het zo zijn dat het zich gaandeweg langzaam heeft ontwikkeld waardoor het minder opviel. In het eerste geval is er waarschijnlijk geen sprake van een psychologische aandoening, maar eerder een gebeurtenis uit de omgeving van uw kind wat ertoe heeft geleid dat hij/zij zich anders ging gedragen. Om die reden is het verstandig om eerst met ze te praten over wat ze dwarszit, voordat u uw kind voor gek verklaard en blootstelt aan allerlei psychologische onderzoeken.

 

Ga op onderzoek

Is het gedrag van uw kind niet abrupt veranderd, maar langzaamaan verslechterd in de zin van schoolprestaties en op sociaal gebied? grote kans dat er in dat geval meer speelt dan een enkele gebeurtenis of ervaring. Probeer erachter te komen wat het is waar uw kind mee worstelt en hoe ze naar bepaalde situaties kijken. Lees vervolgens de bestaande literatuur om een idee te krijgen wat er eventueel aan de hand kan zijn. Als u ervan overtuigd bent dat uw kind leidt onder ADD/ADHD of een vorm van autisme, dan kunt u hem of haar het beste doorverwijzen naar een specialistische arts van het betreffende gebied. Heeft u daadwerkelijk geen idee wat er met uw kind aan de hand is, lees dan de onderstaande alinea

 

Neurofeedback Groningen

Een alternatieve behandelmethode is een neurologisch onderzoek via Neurofeedback Groningen. Neurofeedback Groningen heeft al 15 jaar ervaring in het herkennen en behandelen van psychologische aandoeningen. Door middel van hersenscans kunnen ze exact bepalen waar het probleem zit en hoe dit het beste kan worden opgelost, zónder geneesmiddelen.  Door het probleem aan te pakken bij de bron kan er een oplossing op lange termijn worden gevonden. Uiteraard vergt de behandeling veel training en zal het niet van de een op de andere dag beter zijn. Desondanks is het beter om te kiezen voor een langdurige oplossing waar ze de rest van hun leven wat aan hebben, dan voor een kortetermijnoplossing in de vorm van geneesmiddelen.

 

https://www.neurobics.nl/