Margajansen Aromatherapie
Image default
Afvalverwerking

Het karton persen zorgt voor minder afval

Het kopen van handige karton persen bespaart je een hoop ruimte en daarbij ook een hele hoop aan geld. Wanneer je veel te maken hebt met kartonnen dozen ben je wel bekend met het fenomeen dat je de gehele tijd bezig bent met het opbergen van dit afval en dit naar de afvalbak te moeten brengen. Daarnaast zit die afvalbak ook nog eens snel vol en moet deze weer worden geleegd en opgehaald. Al met al dus behoorlijk arbeidsintensief werk om iedere keer met de afvalbak van het karton bezig te moeten zijn. Gelukkig hoef je dankzij de karton persen niet meer tegen een overvolle bak aan te kijken en hoef je deze ook niet zo vaak meer te legen als voorheen. Je kunt de karton persen op een lokale plek in je magazijn of in een kantoor bijvoorbeeld plaatsen. Zorg wel dat je deze plaatst op een plek waar het maken van geluid niet altijd erg is. Dus bijvoorbeeld in een hok met deuren of een magazijn, zoals eerder genoemd.

Reduceren van het volume aan karton afval

De karton persen zorgen ervoor dat de kartonnen dozen ter plekke worden verwerkt tot handzame dozen. Je kunt hiermee maar liefst 90 procent van het volume van je afval reduceren! Het bespaart je dus niet alleen maar ruimte, maar dus ook veel tijd. En daarnaast zorgt het er ook voor dat je de kosten bespaart, omdat het tarnsport voor het afval niet meer zo dikwijls langs dient te komen, maar nu maar minder vaak het karton, die in handzame pakketten zijn gemaakt, komt ophalen.

Vervoeren en milieuvriendelijk

Ter plekke zullen de dozen worden samengevoegd en geperst, zodat deze worden gevormd in een handzaam pakket dat makkelijk kan worden vervoerd. Je kunt deze eenvoudig scheiden en daarmee dragen de karton persen ook nog eens bij aan een milieuvriendelijke samenleving.