Margajansen Aromatherapie
Image default
Aanbiedingen

Verhoog uw concentratie in 3 stappen

 

Verhoog uw concentratie in 3 stappen

Vandaag de dag worden we constant geconfronteerd met vele prikkels om ons heen. Op je werk, tijdens het studeren of tijdens het sporten, in welke situatie dan ook, ons concentratievermogen wordt enorm op de proef gesteld. Door de afleiding van je mobiele telefoon, op je laptop of fysieke prikkels lijkt het op sommige momenten zelfs niet te doen. Maar er zijn manieren om je concentratievermogen te trainen. In deze blog lichten wij in 3 stappen uit hoe jij je concentratievermogen kunt verhogen.

 

  1. Sporten en bewegen

Voldoende beweging kan uw concentratievermogen een boost geven. Dat zit namelijk zo. Sport en bewegen heeft een positieve invloed op je bloedcirculatie, wat zorgt voor een goede energietoevoer naar de hersenen. Maar wat is dan voldoende bewegen? De vuistregel hiervoor is 150 minuten per week matig intensieve of zwaar intensieve inspanning leveren, verdeeld over meerdere dagen. Dit mag van alles zijn. Denk aan voetballen, hardlopen, boksen, fietsen of fitnessen bijvoorbeeld. Met elke vorm van inspanning kan je je concentratievermogen verhogen. 

 

  1. Zorg voor voldoende rust

Voldoende nachtrust kan je enorm helpen je concentratievermogen te verbeteren. Het laat je hersenen op krachten komen door de nodige rust te pakken zodat je de volgende dag weer mentaal kan inspannen. Pak je te weinig slaap, dan heeft dit een negatief effect op je concentratievermogen. Je bent minder alert en wordt sneller afgeleid. Zorg dus voor voldoende slaap. Maar wat is voldoende slaap? Dit kan lichtelijk verschillen per persoon maar het gemiddelde ligt op 7 uur nachtrust voor optimale prestaties de dag erna. Maar niet alleen nachtrust is belangrijk. Zorg dat je je hersenen overdag ook voldoende rustmomenten geeft om op krachten te komen. Het kan best zwaar zijn om een lange mentaal intensieve inspanning vol te houden. Onze hersenen zijn er ook niet voor gemaakt om een hele werkdag geconcentreerd te blijven. Zorg dat je af en toe even 5 minuten rust neemt tussen je werktaken door en eenmaal per dag 20 a 25 minuten pauze neemt. Op deze manier gun je je hersenen voldoende rust om de hele dag het beste uit jezelf te halen.

 

  1. Gebruik Micro dosering voor optimale concentratie

Microdosering wordt al decennialang gebruikt om concentratievermogen en creativiteit te boosten. Het nemen van kleine doseringen psilocybine zorgt ervoor dat de hersenactiviteit gestimuleerd wordt. Dit verhoogt je alertheid en je concentratievermogen. Benieuwd naar de effecten? Neem dan snel een kijkje op de website van Dutch Micro Dosing.

 

https://dutchmicrodosing.com/