Margajansen Aromatherapie
Image default
Sport

Doeltreffend sporten met de EMS trainer

De EMS trainer is een apparaat dat elektrische signalen afgeeft aan de spieren. Door de elektrische signalen van buitenaf worden de spieren extra gestimuleerd, wat resulteert in een flinke toename van kracht. En het voordeel is: je hoeft hier helemaal niet zoveel voor te doen. Zie jij het ook wel zitten om op een makkelijke manier fitter en sterker te worden? Lees dan snel verder.

Elektrische spierstimulatie

EMS, ofwel elektrische spierstimulatie, zorgt er dus voor dat onze spieren van buitenaf sterker worden. Bij normaal bewegen en sporten, eigenlijk bij alle bewegingen die wij dagelijks maken, worden onze spieren aangestuurd door de hersenen. Dit doen de hersenen door, jawel, elektrische signalen. Het aansturen van spieren met elektrische signalen is dus niks geks, ze zijn het al gewend en weten niet beter. Met de EMS trainer stimuleer je de spieren ook nog eens van buitenaf, dubbelop dus. Hierdoor kunnen de spieren in korte tijd vele malen sterker worden. Met EMS kan je ook nog eens alle spieren tegelijkertijd aanspreken, iets dat tijdens een gewone training in de sportschool onmogelijk is.

Via elektroden die verwerkt zijn in een trainingspak, welke eruit ziet als een soort surfpak, bereiken de elektrische signalen de spieren. Omdat er 12 elektrodeparen in het pak zijn verwerkt worden alle belangrijke spiergroepen tijdens 1 training aangesproken. Om de arm- en beenspieren aan te kunnen spreken draag je speciale bandelektroden om de armen en benen.

Een EMS training heeft de duur van 20 minuten en mag je twee keer per week uitvoeren. Omdat de spieren dubbel gestimuleerd worden hebben ze tussendoor tijd nodig om te herstellen. Dit werkt na een gewone sportsessie ook zo. Op de EMS trainer staan 70 trainingsprogramma’s. Dit zijn verschillende programma’s zowel voor beginnende sporters als voor ervaren sporters. Kies het programma dat bij jouw conditie en fase past.

Succesvol afvallen

Met EMS kan je niet alleen je spieren trainen en fit worden. Met EMS training afvallen behoort ook tot de mogelijkheden. Dus wil je graag gewicht verliezen maar vind je het moeilijk om steeds weer naar de sportschool te gaan om te sporten ter ondersteuning bij het afvallen? Begin dan snel met EMS! Een goede, gezonde en gebalanceerde voeding gecombineerd met EMS laat mooie resultaten zien. En bijkomend voordeel, met EMS kan je eenvoudig de moeilijker bereikbare spieren, zoals de spieren in je taille, bereiken waardoor je makkelijk en snel mooi in shape komt.

 

https://www.stimawell.com/nl-nl