Margajansen Aromatherapie
Image default
Gezondheid

Feit of Fictie: Moet ik rechtop slapen na een haartransplantatie?

Rechtop slapen na een haartransplantatie wordt niet aanbevolen. U dient zoveel mogelijk op uw rug of zij te slapen. Het is echter belangrijk om de instructies van uw arts en de instructies voor de verzorging na de operatie op te volgen. De procedure zelf kan tot 6 uur duren en vereist algemene anesthesie. De operatie omvat het verwijderen van haarzakjes van een deel van de hoofdhuid en ze vervolgens over te brengen naar een ander deel van de hoofdhuid waar er minder haargroei of kaalheid is. De instructies voor de verzorging na de operatie zijn afhankelijk van of u een strip- of folliculaire unit-extractie (FUE)-procedure ondergaat, maar over het algemeen wordt u geadviseerd om tot 3 dagen na de operatie zoveel mogelijk op uw rug of zij te slapen. elke zware inspanning gedurende ten minste 3 weken na de operatie en contactsporten en andere activiteiten die gevaarlijk kunnen zijn, zoals fietsen of paardrijden, te vermijden. Zo is het vaak onduidelijk welke regels te volgen voor het slapen na een haartransplantatie. In dit artikel leren we je wat wel en niet mag. Ik weet zeker dat je hebt gehoord van de mythe dat je rechtop moet slapen na een haartransplantatie. Gelukkig is dit niet waar! U kunt in elke positie slapen, maar met een paar voorzorgsmaatregelen. Wij kunnen u helpen te begrijpen welke voorzorgsmaatregelen nodig zijn. Dat betekent niet dat u direct na een haartransplantatie naar bed kunt gaan, maar het is belangrijk om verschillende factoren in stand te houden die u helpen het getransplanteerde haar weer terug te laten groeien.

Slapen na een haartransplantatie: wat zijn de do’s en don’ts?

We raden onze patiënten aan om de eerste drie dagen na de haartransplantatie op hun rug te slapen. Op die manier worden de getransplanteerde haarzakjes niet gestoord door kussencontact en kunnen ze rusten en genezen. Als je toch op je zij in slaap valt, zorg er dan voor dat je een handdoek of iets dergelijks onder je hoofd legt, zodat deze het kussen niet raakt. Momenteel zitten ze niet vast aan de haarlijn. Je moet ook stress op je hoofd vermijden door er een kussen onder te leggen, zodat de zwelling weggaat. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om te voorkomen dat u zich ’s nachts omdraait en op uw rug wakker wordt. Een daarvan is om aan beide kanten extra kussens te plaatsen. Dit zorgt voor een fysieke barrière, waardoor u aan uw zijde kunt blijven staan. Een andere manier is om op je rechter- of linkerkant te slapen, afhankelijk van naar welke kant je je draait.

Mocht u vragen hebben over het herstel na een haartransplantatie, neem dan gerust contact op met onze medewerkers.

Het ontmoedigende proces van haarherstel is vereenvoudigd dankzij de vooruitgang in technologie en innovatie. Er zijn veel vragen die u kunt hebben over hoe transplantatie werkt, inclusief hoeveel sessies u nodig heeft, wat er bij een procedure komt kijken, wat de kosten zijn van een transplantatiebehandeling en nog veel meer. Als u meer wilt weten over hoe automatisering u kan helpen uw bedrijf soepeler te laten lopen, neem dan direct contact met ons op. Je kunt nu ook een gratis consult boeken bij Omorfy haarkliniek.