Margajansen Aromatherapie
Image default
Gezondheid

Manuka Honing

De Manuka Honing

Omdat bijen alleen op de thee of Manuka-boom vliegen, is Manuka Honing een romige, zwarte honing uit Nieuw-Zeeland die een antimicrobiële werking heeft. Bijen die alleen naar de Manuka-struik komen om nectar te oogsten, creëren Manuka Honing. De meest geïsoleerde locaties zijn waar bijenkorven worden gehouden om pure Manuka Honing te produceren. De Manuka-struik is een massieve struik of kleine boom die doorgaans 2 tot 5 meter hoog wordt, maar er zijn ook exemplaren die veel groter zijn. De boom, die ook bekend staat als een “theeboom”.

Manuka Honing

Echte Manuka Honing is donker van kleur, smaakt vergelijkbaar met andere soorten honing en heeft een licht prikkelend aroma. Zijn subtiele kruidensmaak onderscheidt hem van andere honingsoorten. Bijkomende aandoeningen waarvoor het werd gebruikt voor maagklachten, wonden en spierpijn en veel meer! Wil jij Manuka Honing kopen? Ga naar Manuka Honing en neem contact met ons op.

Manuka Honing

Voordat je een Manuka Honing pot leegt maakt, is het handig om te begrijpen dat Manuka Honing een soort suiker is. Een eetlepel Manuka Honing heeft slechts zeventig calorieën en zestien gram suiker, geen eiwitten en geen vezels. En hoewel een beetje extra suiker tijdens het sporten gunstig kan zijn voor hardlopers, zou je honing moeten nemen in plaats van de suiker die je anders zou hebben ingenomen.

Manuka Honing

Manuka Honing heeft veel voordelen voor de behandeling van wonden. Manuka Honing heeft veel voordelen voor de behandeling van wonden. Het werkt snel vanwege het hoge suikergehalte, dat vocht uit de wond trekt. Het aanbrengen van Manuka Honing op wonden helpt bij het verwijderen van vuil en ziekteverwekkende voorwerpen. Bovendien verminderen de ontstekingsremmende eigenschappen van Manuka weefseloedeem. Bovendien lijkt Manuka olie het immuunsysteem te stimuleren om weefselherstel te versnellen. Het is logisch waarom het gebruik van Manuka Honing om wonden te genezen zo populair is.