Margajansen Aromatherapie
Image default
Zorg

Salland heeft lokale betrokkenheid en landelijke dekking

Salland is een landstreek in het westen van Overijssel met de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Hellendoorn, Kampen, Olst-Wijhe, Ommen, Raalte, Staphorst, Zwartewaterland en Zwolle. De gemeenten Rijssen-Holten en Twenterand behoren gedeeltelijk tot Salland.

Salland is ook de naam van een ziektekostenverzekeraar die een uitstekende basisverzekering biedt voor inwoners van de Salland-regio. De Salland medewerkers krijgen veel vragen over allerlei ziektekostenverzekering-gerelateerde onderwerpen. In dit artikel bespreken we er een paar.

Collectiviteit zorgverzekering

Allereerst de WLZ. De Wet Langdurige Zorg is een verplichte collectieve ziektekostenverzekering. De verzekering dekt ziektekosten-risico’s die op individuele basis niet op te brengen zijn. Denk aan noodzakelijk permanent toezicht en 24 uur per dag oproepbare zorg / begeleiding / verpleging.

Een collectiviteit zorgverzekering, ook wel collectieve ziektekostenverzekering genoemd, is een groepsverzekering. Het kan gaan om werknemers van een bepaald bedrijf, maar bijvoorbeeld ook leden van een sportclub of zzp’ers die in dezelfde branche werkzaam zijn. Bij collectieve basis- en aanvullende verzekeringen gelden vaak aantrekkelijke kortingen en voordelen.

Tandartsverzekering

Een aparte tandartsverzekering, is dat nou echt nodig? Nee, als u een goed gebit heeft, de afgelopen jaren nauwelijks tandartskosten had en die voor het komende jaar ook niet verwacht. Ja, als u er zeker van wilt zijn dat u de toekomstige rekeningen van de tandarts kunt blijven betalen in deze dure tijden.

Ziektekostenverzekering voor 18 jarigen

Is er een speciale zorgverzekering 18-jarige? Nee, de ziektekostenverzekering voor personen van 18 jaar en ouder is de algemene, verplichte zorgverzekering. Tot hun 18e verjaardag zijn uw kinderen automatisch met u meeverzekerd. Vanaf de dag dat ze 18 worden, moeten ze zelfstandig verzekerd zijn. Op de Salland-website staat een blogartikel met als titel ’18 jaar? Betaalde basisverzekering verplicht’.

Overstappen van zorgverzekeraar

Het laatste topic voor nu: overstappen zorgverzekeraar. Veel mensen stappen over omdat ze ‘hebben horen zeggen’ dat een bepaalde ziektekostenverzekeraar goedkoper is dan een andere. Ons advies zou zijn: zorg eerst dat u de juiste informatie tot uw beschikking heeft. Die kunt u opvragen bij de verzekeraars zelf. Ook zijn er allerlei vergelijkingssites die u op weg kunnen helpen. We noemen independer.nl, overstappen.nl, poliswijzer.nl, vergelijkdezorgverzekeringen.nl en zorgkiezer.nl.

Over andere interessante kwesties zoals de vergoeding alternatieve geneeswijzen en aanvullende pakketten komen we een volgende keer terug.

https://www.salland.nl/