Margajansen Aromatherapie
Image default
Gezondheid

shiatsu massage

Shiatsu massage is een Japanse vorm van drukpuntmassage die wordt uitgevoerd met de vingers, duimen, ellebogen en knieën. Het is afgeleid van de traditionele Japanse acupressuur en bevordert de energiestroom in het lichaam door middel van druk op specifieke punten. Shiatsu massage wordt vaak gebruikt voor het verlichten van stress, het verbeteren van de flexibiliteit en het verminderen van pijn. In deze tekst zullen we een aantal belangrijke aspecten van shiatsu massage behandelen, waaronder de geschiedenis, de technieken en de gezondheidsvoordelen.

 

Geschiedenis van shiatsu massage

Shiatsu massage heeft zijn oorsprong in Japan in de 19e eeuw. Het is ontstaan uit de traditionele Japanse acupressuur en heeft sindsdien een groeiende populariteit gekregen in de gezondheidszorg. Het begon als een alternatieve geneeswijze, maar is inmiddels geaccepteerd als een effectieve manier om lichamelijke klachten te behandelen.

 

Technieken en gezondheidsvoordelen van shiatsu massage

Shiatsu massage wordt uitgevoerd door een therapeut die druk uitoefent op specifieke punten op het lichaam met zijn vingers, duimen, ellebogen en knieën. De technieken kunnen variëren van zachte strelingen tot stevige druk, afhankelijk van de specifieke behoeften van de cliënt. De massage kan worden uitgevoerd op een matras op de grond of op een massagetafel.

 

Shiatsu massage kan een aantal gezondheidsvoordelen bieden, zoals vermindering van stress en spanning, verbetering van de flexibiliteit en soepelheid van de spieren, vermindering van pijn en ongemak, en versterking van het immuunsysteem. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de slaapkwaliteit, het verhogen van de energiebalans en het verbeteren van de algehele gezondheid en welzijn. Het is aan te raden om shiatsu massage te ondergaan bij een gediplomeerde therapeut en om voorafgaand aan de massage eventuele gezondheidsklachten te bespreken.

Shiatsu massage kan ook helpen bij het verbeteren van de bloedcirculatie en het verminderen van vermoeidheid. Het kan ook helpen bij het verminderen van hoofdpijn, rugpijn, nekklachten en andere gewrichtspijn. Het kan zelfs bijdragen aan het verminderen van symptomen van chronische ziekten zoals astma en reuma. Bovendien kan shiatsu massage ook een positief effect hebben op het mentale welzijn en kan het helpen bij het verminderen van angst en depressie. Het is daarom aan te raden om shiatsu massage te overwegen als aanvulling op je gezondheid en welzijn.

https://www.dewoudfennen.nl/wellness/massages/shiatsu-massage/