Margajansen Aromatherapie
Image default
Zakelijk

Snel afvallen? Dat doe je zo!

Nu de coronacrisis achter de rug is hebben veel mensen last van de zogenaamde ‘coronakilo’s’. Nu fitnessbedrijven hoogtijdagen vieren en iedereen haastig op zoek is naar gezonde recepten stellen wij ons de vraag; hoe kun je snel afvallen? In dit artikel krijg je vijf tips om snel en effectief af te vallen!

  1. Start met een duidelijk en haalbaar doel

Snel afvallen is niet voor iedereen weggelegd, maar jij kunt het! Het belangrijkste is om een duidelijk gedefinieerd en haalbaar doel te hebben. Ga na welke mijlpalen (bijvoorbeeld vakantie) er in het verschiet liggen en prik een datum. Definieer ook hoeveel je wilt afvallen. Je kunt op een gezonde manier maximaal 2 kilo per maand afvallen. Dit zal vanwege een druk schema niet echter niet voor iedereen weggelegd zijn.

  1. Val samen af

Afvallen is makkelijker wanneer je elkaar met een groep ‘opjut’. Zoek een paar vrienden en zet een gezamenlijk doel. Zegt een van je vrienden af voor een avondje fitnessen? Dan kan hij bijvoorbeeld een boete betalen. Samen afvallen is leuker en door samen te werken houd je het ook langer vol!

  1. Verander je dieet

Een dieet is geen effectieve manier om af te vallen. Wanneer je stopt krijg je namelijk last van het jojo-effect, en heb je de kilo’s waar je zo hard voor gezwoegd hebt zo weer terug. Een permanente verandering van je dieet zorgt echter voor een permanent verlies van je gewicht. Houd je dieet realistisch – niemand leeft op alleen een blaadje sla!

  1. Ga sporten (en doe de juiste sport)

Sporten is gezond, maar het is veel belangrijker om de juiste sport te kiezen! Met zwemmen kun je tot wel 700 calorieën per uur verbranden, en daarmee is afvallen met zwemmen erg makkelijk! Zwemmen is geen blessuregevoelige sport – en de meeste mensen kunnen wel een baantje zwemmen!

  1. Volhouden!

Het is makkelijk om een week te gaan hardlopen of je dieet te veranderen, maar een permanente verandering van levensstijl is vele malen moeilijker. Het duurt gemiddeld twee maanden om een gewoonte te veranderen. Daarna wordt je nieuwe levensstijl (inclusief dieet en sporten) de nieuwe standaard en zal het volhouden makkelijker gaan.