Margajansen Aromatherapie
Image default
Hobby en vrije tijd

Tips voor het kopen van de beste multitool

Tips voor het kopen van de beste multitool

Als je de Beste multitool wil kopen dan hebben wij een aantal handige tips waarmee je makkelijker een keuze kunt maken. Echter moet je dit niet onderschatten, want vaak koop je dit gereedschap ook om er zoveel mogelijk mee te kunnen. Een investering in de toekomst is het zeker wel waard. Als je hem eenmaal in huis hebt dan ga je hem toch vaker gebruiken als dat je dacht. Bij 5top hebben wij ruim uitgezocht waarop je kunt en moet letten. Allereerst is het meest belangrijke punt dat je het werk ermee kunt doen waarvoor je hem wil aanschaffen. Echter raden wij ook aan om voor een gerenommeerd merk te kiezen die ook andere accessoires kan leveren. 

In de toekomst wil je namelijk niet overal een nieuw stuk gereedschap voor kopen. De multitool heeft namelijk talloze uitbreidingsmogelijkheden. Je hebt in principe maar 2 types motoren en dat zijn de trilmotor en de roterende. De roterende multitools worden in de volksmond ook wel dremels genoemd. Deze kun je bijvoorbeeld gebruiken voor het bijschaven van de kleinste hoekjes, maar ook voor het graveren. Het is dus meer voor het fijnere werk. Met de trilmotor zijn er alleen een stuk meer mogelijkheden. Dit is ook waarom het aanbod daarvoor groter is. Hier kun je het fijne werk mee doen, maar ook het grovere. Denk maar eens aan het slijpen van materialen, maar ook het schuren van planken. Ook zijn er multitools die beschikken over zaagbladen.

De voordelen van een multitool

De beste multitool is een echte alleskunner. Deze biedt dan ook meerdere voordelen. Je kunt er praktisch alles mee van boren tot aan zagen, maar ook van schuren tot aan graveren. Een ander groot voordeel is dat je met deze tool op de moeilijkste plekken kunt komen. Hij is compact en daardoor kom je ook in de kleinste hoekjes van meubels of kasten. Daarnaast kun je ook een scala aan accessoires kopen waarmee je nog meer uit de multitool kunt halen.