Margajansen Aromatherapie
Image default
Gezondheid

Waar is green juice goed voor?

Als je nieuwsgierig bent naar de gezondheidsvoordelen van green juice, ben je hier aan het juiste adres. Je kunt hier meer te weten komen over de ingrediënten, de gezondheidsvoordelen en de mogelijkheden om af te vallen. 

Gezondheidsvoordelen van green juice

Green juice is een geweldige manier om meer groenten en fruit te consumeren. Het bevat veel vezels en helpt het spijsverteringskanaal regelmatig te functioneren. Sommige groenen hebben echter veel natrium en sommige fabrikanten voegen extra zout toe voor de smaak. De hoeveelheid natrium in green juice mag de aanbevolen dagelijkse limiet van 2.300 milligram niet overschrijden.

Green juice is rijk aan antioxidanten en heeft veel voordelen voor de gezondheid. Sommige mensen kunnen green juice echter niet verdragen. Wie niet gewend is aan rauw voedsel kan diarree krijgen. Verminder in dat geval de hoeveelheid die je ervan drinkt langzaam. Je moet ook vermijden te veel vruchten aan de drank toe te voegen. Fruit bevat een grote hoeveelheid fructose, die ook diarree kan veroorzaken.

Green juice is ook rijk aan omega-3 vetzuren, die krachtige ontstekingsremmende voedingsstoffen zijn. Deze vetzuren zijn essentiële vetten voor het hart en de hersenen. Het regelmatig drinken van green juice kan deze symptomen helpen verminderen. Sommige groene saprecepten bevatten zelfs kurkuma of gember, die hun ontstekingsremmende eigenschappen verder helpen versterken. Van green juice is ook ontdekt dat het de gezondheid van de lever verbetert. Paardenbloem bijvoorbeeld staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen en wordt in de traditionele kruidengeneeskunde gebruikt om leverschade te voorkomen.

Voordelen van green juice voor gewichtsverlies

Hoewel green juice talloze gezondheidsvoordelen heeft, moet je niet vergeten dat het geen vervanging is voor hele groenten. In plaats daarvan moet je overwegen het te gebruiken als onderdeel van je dagelijkse dieet om je dagelijkse porties groenten aan te vullen. Hoewel het je inname van veel vitale voedingsstoffen kan stimuleren, moet je in de winkel gekochte sappen, die vaak toegevoegde suiker bevatten, vermijden. Ook moet worden opgemerkt dat je je inname van sappen met groenten moet beperken als je een bloedsuikerziekte of diabetes hebt.

Green juice is een heerlijke manier om je dagelijkse dosis essentiële voedingsstoffen binnen te krijgen. Het kan ook helpen bij de verbranding van hardnekkig buikvet en je stofwisseling stimuleren. Het kan ook gebruikt worden om je bewegingsroutine te stimuleren. Voor gewichtsverlies kun je de voordelen van green juice combineren met een dagelijks trainingsregime.

Het drinken van green juice zal je stofwisseling stimuleren en je trek verminderen. Je moet er echter op letten dat je een sap maakt dat voornamelijk bladgroenten bevat. Je moet vermijden te veel vruchten aan de drank toe te voegen, want die kunnen leiden tot een suikercrash.

Antioxidanten

Green juice is geweldig voor het immuunsysteem en is rijk aan antioxidanten. Het kan ook helpen bij gewichtsverlies. Het sap is ook een goede bron van fytonutriënten, vitaminen en mineralen. Het is ook een geweldige bron van kalium. Groene saprecepten kunnen eenvoudig en lekker zijn, maar zorg ervoor dat je de juiste voedingsrichtlijnen volgt.

Je kunt citroensap toevoegen om de smaak te versterken en extra antioxidanten toe te voegen. Behalve appels en sinaasappels kun je ook broccoli, spinazie en boerenkool aan je sap toevoegen. Deze groenten bevatten veel vitamine C en zijn uitstekende bronnen van antioxidanten. Ze zijn ook hoog in carotenoïden, die krachtige antioxidanten zijn. Ze ondersteunen ook de wondgenezing en de huidbarrièrefunctie. Komkommer is een andere geweldige toevoeging aan groene sapdrankjes. Gesapte komkommer kan zonnebrand helpen verzachten door ontstekingen en zwellingen te verminderen.

De antioxidanten in green juice zijn afkomstig van het chlorofyl van de plant, dat planten helpt bij de absorptie van licht en dit omzet in energie. Deze voedingsstoffen zijn ook gunstig voor mensen omdat ze het lichaam helpen ontgiften en de lever reinigen. Bovendien helpen ze bij de spijsvertering, wat belangrijk is voor de algehele gezondheid. Bovendien is green juice goed voor de ogen en de huid, omdat het gehalte aan antioxidanten ernstige gezondheidsproblemen kan voorkomen.

Vezels

Er zitten veel voordelen aan het drinken van green juice. De antioxidanten, vezels en andere voedingsstoffen die je in deze drank vindt, kunnen je gezondheid verbeteren. Het regelmatig consumeren van het sap houdt je lichaam gezond, en het geeft je ook een energieboost. Er zijn echter enkele voorzorgsmaatregelen die je moet nemen voordat je met een green juice-regime begint.

Oplosbare vezels kunnen je helpen de bloedsuikerspiegel onder controle te houden en constipatie te voorkomen. Andere voordelen van vezels zijn het verlagen van cholesterol en het handhaven van normale glucose- en insulinespiegels. De beste bronnen van vezels zijn groenten en sappen. Er zijn veel soorten groene sappen die deze belangrijke voedingsstof bevatten. Bovendien bevat green juice ook vitaminen en mineralen.

Voldoende vezels in je voeding krijgen is belangrijk voor het behoud van een gezond gewicht en een gezonde spijsvertering. Onvoldoende vezels in je dieet verhogen je risico op darmkanker, hartziekten en diabetes. Deskundigen raden je aan minstens 25 gram vezels per dag te eten om deze gezondheidsrisico’s te vermijden. Gelukkig zitten sappen vol met oplosbare vezels, die gemakkelijk oplossen in water. Vers sap kan je voorzien van 5-10 gram oplosbare vezels per glas.

Voordelen van green juice voor de gezondheid van de nieren

Green juice is een voedzame drank die allerlei voordelen kan hebben voor je gezondheid, waaronder de gezondheid van je nieren. Dit sap wordt meestal gemaakt van groenten, hoewel je ook fruit en kruiden kunt gebruiken om meer smaak aan je glas toe te voegen. Green juice is rijk aan plantaardige verbindingen en voedingsstoffen die het hart, de spijsvertering, de immuniteit en de nieren ondersteunen. Het kan echter ook veel suiker bevatten, wat schadelijk kan zijn voor je nieren.

Juicen is ook een geweldige manier om vitamines en mineralen binnen te krijgen. De gemiddelde volwassene heeft elke dag ongeveer anderhalve kop fruit en groenten nodig. Groene sappen kunnen je helpen aan je aanbevolen inname te voldoen. Het helpt je lichaam ook om gehydrateerd te blijven, wat van vitaal belang is voor de gezondheid van de nieren. Sapjes bevatten 36% van je dagelijks aanbevolen kalium.

Andere groenten om aan je groene sap toe te voegen zijn wortels, appels en bieten. Deze groenten bevatten veel pectine, waardoor je lever en nieren beter functioneren. Ze bevorderen ook de spijsvertering en voorkomen galstenen. Sappen zijn ook goede bronnen van antioxidanten, die je lichaam helpen schadelijke vrije radicalen te bestrijden. Bietensap is ook rijk aan kalium en kan helpen je bloeddruk onder controle te houden.

Darmgezondheidsvoordelen van green juice

Van green juice is aangetoond dat het het immuunsysteem verbetert, omdat het geconcentreerde vitaminen en mineralen bevat. Het immuunsysteem is een belangrijk onderdeel van onze gezondheid. Als de darmen niet goed functioneren, komen gifstoffen en onverteerde voedseldeeltjes in de bloedstroom terecht, waar ze ontstekingen en auto-immuunziekten kunnen veroorzaken. Het drinken van green juice verbetert de darmgezondheid door rauwe plantaardige enzymen te leveren, die het immuunsysteem helpen te vechten tegen deze gifstoffen.

Een goede manier om de voordelen van green juice ten volle te benutten is het gebruik van te veel suiker te vermijden. Suiker is moeilijk te verteren en kan leiden tot ontstekingen. Voeg in plaats daarvan wat peer of appel toe aan je sap om zoetheid toe te voegen zonder de toegevoegde suiker. Dit fruit zal ook veel enzymen en voedingsstoffen aan je lichaam leveren. Maar zorg ervoor dat je niet te veel fruit aan het sap toevoegt. Het toevoegen van citrusvruchten zoals citroen en limoen zal ook pittige smaken en vitamine C aan het sap toevoegen.

Het drinken van green juice kan ook helpen ontstekingen onder controle te houden en de geestelijke gezondheid te verbeteren. Dit komt omdat het omega-3 vetzuren bevat, die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Bovendien kunnen gember en kurkuma worden toegevoegd aan groene saprecepten om de ontstekingsremmende voordelen van het sap te vergroten. Van green juice is ontdekt dat het veel ontstekingsziekten verlicht, waaronder ontstekingsdarmziekten. Het is echter belangrijk om medisch advies in te winnen voordat je dit sap in je dieet opneemt.

Eigenschappen van green juice

Green juice is een gezonde manier om meer fruit en groenten aan je dieet toe te voegen. Het moet echter met mate geconsumeerd worden en niet als vervanging van hele voedingsmiddelen. Green juice is bijvoorbeeld niet rijk aan vezels, die noodzakelijk zijn voor de gezondheid van het hart. Bovendien helpen vezels de bloedsuikerspiegel te beheersen en kunnen ze ook spijsverteringsproblemen zoals zweren en diverticulitis verlichten. Volgens het voedings centrum moet je minstens 25 gram vezels per dag consumeren.

Anticoagulantia zijn medicijnen die het bloed dunner maken. Het consumeren van te veel vitamine K kan negatieve effecten hebben in combinatie met bloedverdunnende medicijnen, zoals warfarine. Deze medicijnen worden meestal voorgeschreven nadat mensen lijden aan beroertes of diepe veneuze trombose. Green juice is een goed alternatief voor patiënten die hun bloed moeten verdunnen en antistollingsmiddelen gebruiken.