Margajansen Aromatherapie
Image default
Gezondheid

Wat is royal jelly en waar komt het vandaan?

Royal jelly is een kleverige, melkwitte substantie die wordt uitgescheiden door werkbijen. Het wordt gebruikt om de bijenkoningin en haar larven te voeden. Van royal jelly wordt ook gedacht dat het geneeskrachtige eigenschappen heeft en wordt het als voedingssupplement gebruikt. Royal jelly wordt geproduceerd in de klieren van werkbijen en wordt uitgescheiden door de kop van de bij. Het wordt vervolgens door de werkbijen aan de larven gevoerd. De bijenkoningin consumeert grote hoeveelheden royal jelly, waardoor ze groter wordt en langer leeft dan de werkbijen. Van royal jelly wordt ook gezegd dat het ontstekingsremmende, antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen heeft. Het wordt gebruikt als voedingssupplement en wordt verondersteld het energieniveau te verhogen, de huidskleur te verbeteren en gewichtsverlies te bevorderen. Van royal jelly wordt ook gezegd dat het effectief is bij de behandeling van onvruchtbaarheid, gewrichtspijn, symptomen van de menopauze en maagzweren. Er is echter geen wetenschappelijk bewijs om deze beweringen te ondersteunen.

Hoe gebruik je royal jelly voor maximaal voordeel?

Royal jelly is een kleverige, melkachtige witte substantie die door bijen wordt geproduceerd om hun larven te voeden. Deze stof wordt ook gebruikt in huidverzorgingsproducten en supplementen voor de mens, omdat het rijk is aan voedingsstoffen zoals eiwitten, lipiden, koolhydraten, vitamines en mineralen. Van royal jelly is aangetoond dat het ontstekingsremmende, antibacteriële en anti oxiderende eigenschappen heeft. Er wordt ook gedacht dat het de wondgenezing stimuleert. Wanneer het op de huid wordt aangebracht, kan royal jelly helpen om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Het kan ook oraal worden ingenomen of in cosmetica worden gebruikt. Royal jelly wordt over het algemeen als veilig beschouwd voor de meeste mensen, maar sommigen kunnen allergische reacties krijgen. Daarom is het belangrijk om een ​​klein deel van de huid te testen voordat je Royal Jelly producten gebruikt. Degenen die zwanger zijn of borstvoeding geven, moeten royal jelly vermijden vanwege het gebrek aan veiligheidsgegevens. Royal jelly kan online of in reformwinkels worden gekocht. Het moet op een koele, donkere plaats worden bewaard en binnen zes maanden na opening worden gebruikt. Om het meeste uit royal jelly te halen, is het belangrijk om de aanwijzingen op het productetiket zorgvuldig te volgen.

Bijwerkingen van royal jelly en hoe ze te vermijden

Hoewel royal jelly over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zijn er enkele meldingen geweest van bijwerkingen, zoals allergische reacties, prikkelbaarheid en slapeloosheid. Om deze bijwerkingen te voorkomen, is het belangrijk om royal jelly alleen bij gerenommeerde bronnen te kopen en met kleine doses te beginnen. Degenen die allergisch zijn voor bijensteken mogen geen supplementen met royal jelly nemen. Als je negatieve bijwerkingen ervaart na het nemen van royal jelly supplementen, stop dan met het gebruik en raadpleeg je arts.