Margajansen Aromatherapie
Image default
Winkelen

Weer in Enschede

Weersveranderingen zijn een van de belangrijkste factoren als het gaat om je levensstijl in Enschede. Het is dan ook van groot belang dat je op de hoogte bent van het weer in Enschede, zodat je je goed kunt voorbereiden op de dagen die voor je liggen. In dit artikel zullen we ingaan op de kenmerken van het weer in Enschede.

Klimaat Enschede

Enschede heeft een gematigd oceanisch klimaat met koele zomers en milde winters. Enschede ligt in het zuiden van het land en valt meestal onder de invloed van het Westerse zee-effect. Dit betekent dat er de laatste jaren meer neerslag is gevallen dan in de rest van het land en dat de temperatuur in de winter hoger is dan in het noordelijk deel van het land. Daarnaast zijn er in Enschede ook veel lange zomerdagen.

Seizoenen in Enschede

In Enschede heb je het hele jaar door verschillende seizoenen. In de lente krijgt de stad te maken met warme temperaturen en hevige windvlagen. In de zomer heersen meestal warmte, zon en rustige wind. In de herfst zullen de temperaturen afnemen en er kan meer neerslag vallen. De winter is de koudste maand in Enschede. In deze periode zijn de temperaturen regelmatig lager dan 0 graden Celsius en het komt voor dat er sneeuw valt.

Gemiddelde weerstatistieken

Om je een goede indicatie te geven van de gemiddelde weersomstandigheden in Enschede, hebben we hieronder de gemiddelde weerstatistieken voor de stad vermeld. In deze statistieken worden de gemiddelde temperatuur, neerslag, zonuren per dag, luchtvochtigheid en windkracht per maand weergegeven.

Gemiddelde temperatuur: 6-16 graden Celsius
Gemiddelde neerslag: 40 mm per maand
Gemiddelde zonuren per dag: 6-7 uur
Gemiddelde luchtvochtigheid: 65-75%
Gemiddelde windkracht: 12 km/uur

Conclusie

Het weer in Enschede bepaalt grotendeels hoe je je dag zult doorbrengen. Het is daarom van groot belang dat je de weersverwachtingen volgt en je hier zo goed mogelijk op voorbereidt. Als je meer wilt weten over het weer in Enschede, klik dan hier.

.