Margajansen Aromatherapie
Image default
Bedrijven

Bruine Aloë Vera Planten: Tips voor het behandelen van verwelkte Aloë Vera’s

Aloë vera, een van de meer gemakkelijke vetplanten, is in de meeste gevallen een gelukkige kamerplant. Er zijn maar weinig problemen, mits de plant een goede drainage en goed licht heeft. Een verwelkende bruine aloë kan worden veroorzaakt door verschillende omstandigheden.

Als uw aloë bruin wordt, lees dan verder voor enkele oorzaken en remedies. Redenen voor verwelkende, bruine aloë planten Aloë planten hebben mollige, cherubische bladeren die ook een nuttig geneesmiddel zijn.

De planten hebben de neiging om een beetje aan de droge kant te zijn en de meeste problemen worden veroorzaakt door overbewatering of onjuist potmedium. Overweeg daarom of je wil aloë vera planten in huis wil nemen, als je het namelijk voor de gezondheidsvoordelen hebt kan je ook kiezen voor een aloe vera supplement. Deze neem je super makkelijk en snel in en daar heb je ook dezelfde gezondheidseffecten van.

Bruine aloë vera planten kunnen te lijden hebben van te veel of te weinig vocht, maar andere oorzaken kunnen zijn: te veel zout in de grond, schimmelziekten, zonnebrand, chemische vergiftiging of een tekort aan voedingsstoffen. Welke oorzaak het is, is een kwestie van uitproberen. Vocht en verwelking en bruin worden van de aloë water problemen zijn waarschijnlijk de nummer één oorzaak van problemen met aloë vera. Een verwelkende, bruine aloë die zachte plekken in de bladeren heeft, heeft waarschijnlijk te veel water gekregen.

 

 

De kleur zegt alles

Een plant met gebobbelde bladeren die verkleuren kan te droog zijn. De bladeren zijn een goede indicator van de vochtbehoefte van deze plant. Ze moeten vol en glanzend groen zijn. Om eventuele vochtproblemen te verhelpen, moet de plant worden verpot in een goed drainerende grond die voor minstens de helft uit korrelig materiaal bestaat, zoals zand of puimsteen.

Zodra de plant uit de grond is, controleert u de wortels op rot en verwijdert u ze. Geef pas water als de grond droog aanvoelt wanneer u een vinger tot de tweede knokkel in de grond steekt. In de winter tot de helft minder water geven. Chemicaliën, zouten en voeding Als u uw plant bemest, kan de grond te veel zout bevatten, wat de wortels kan verbranden en bruine aloë vera planten kan veroorzaken. Loog de grond uit met veel water of verpot de plant.

Als een aloë bruin wordt, kan dat ook chemische blootstelling zijn. Buitenplanten kunnen door de wind worden besproeid met herbiciden. Planten binnenshuis kunnen bespat worden met schoonmaakmiddelen. Om verwelkte aloë vera’s met chemische schade te behandelen, moeten de bladeren worden verwijderd als het er maar een paar zijn en moeten de bladeren worden getransplanteerd om te voorkomen dat chemische stoffen in de bodem in het vaatstelsel van de plant terechtkomen.

Aloëplanten hebben niet veel voeding nodig. Niet meer dan eenmaal per maand voeden met een verdunde plantenvoeding op halve sterkte. Licht en kou De meeste soorten aloë hebben een voorkeur voor warme temperaturen. Aloëplanten die worden blootgesteld aan tochtige ramen kunnen bladschade oplopen. Verplaats de planten naar een warmere locatie. Aloës geven de voorkeur aan temperaturen van 13-27 graden Celsius (55 tot 85 graden F.).

Deze gemakkelijk te kweken planten geven ook de voorkeur aan veel licht, maar als ze op een zuidelijke plaats bij een raam worden gezet dat warmte en licht op de plant richt, kunnen de bladeren verbranden. Helder, maar indirect licht heeft de voorkeur. Door de zon verschroeide planten herstellen zich na verloop van tijd op natuurlijke wijze, maar kunnen daarbij wel een paar bladeren verliezen. Aloë verwelking en bruinverkleuring is over het algemeen een kwestie van cultuur of locatie. Ga gewoon de lijst af en elimineer mogelijke oorzaken totdat je de juiste hebt gevonden. Aloë planten zijn zeer veerkrachtig en vergevingsgezind en zullen vrij snel weer gezond zijn.