Margajansen Aromatherapie
Image default
Winkelen

De beste NAS en 5 vermeldenswaardige voordelen

De afgelopen jaren hebben consumenten steeds meer geïnvesteerd in NAS-systemen (Network Attached Storage) voor het back-uppen van hun mediabestanden. Dit komt omdat een NAS netwerk vrijwel onverzadigbaar is en uitermate veilig om te gebruiken.

In dit artikel gaan we in op wat een NAS precies is en waarom het een goede investering kan zijn. We behandelen ook 5 redenen waarom een NAS een betere oplossing kan zijn dan andere back-up apparaten, alsook wat je in het bijzonder moet meenemen in je keuze.

Wat is een NAS?

Een NAS-systeem is in wezen een persoonlijke cloud-omgeving waarin je de data opslaat die je op meerdere apparaten wil beveiligen. Het gebruikt een ander type technologie dan wat je in een normale externe harde schijf zou vinden, maar het heeft een vergelijkbare werking. Het verschil is dat je een NAS-systeem als je eigen privé-cloud kunt gebruiken, met de geavanceerde functies en beveiligingslagen die je nodig hebt om je data veilig te houden.

Een NAS-systeem bestaat meestal uit een kast met een eigen besturingssysteem. Er zijn verschillende versies met verschillende functies, waaronder de mogelijkheid om bestanden veilig op te slaan en te streamen vanaf meerdere verschillende apparaten. Door middel van een NAS kan je veilig verbinding maken met het internet, zelfs als er geen router beschikbaar is.

Waarom een NAS een goede investering is

NAS-systemen kunnen ontzettend handig en gebruiksvriendelijk zijn, zeker als je regelmatig veel bestanden deelt met anderen. Hieronder noemen we 5 redenen waarom een NAS een goede investering is:

  • Veilige backup: een NAS biedt een veilig back-uppunt waarmee je al je bestanden kunt beveiligen. Je kunt de toegang tot je NAS bewerken, waardoor je zeker weet dat alleen de juiste personen bij je gegevens kunnen.
  • Vrijwel onbeperkte opslag: met een NAS heb je niet te maken met begrenzingen van wat er opgeslagen kan worden, omdat je HDD’s of SSD’s makkelijk kunt uitbreiden.
  • Gebruiksvriendelijk: de interface is meestal eenvoudig en makkelijk te gebruiken. Je kunt ook bestanden makkelijk toevoegen, bewerken en verwijderen.
  • Duurzaam: de hardware gaat meestal langer mee dan een traditionele externe schijf. Ook heb je bij een NAS geen last van bewegende onderdelen.
  • Compatibiliteit: een NAS kan je gebruiken met veel verschillende besturingssystemen, waaronder Windows, Linux, macOS en Android.

Wat je moet meenemen bij het kopen van een NAS-systeem

Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een NAS-systeem wilt aanschaffen. Het is belangrijk om te weten hoeveel opslag je nodig hebt, welke type aansluitingen op de NAS hebben en of het besturingssysteem dat je gebruikt ondersteuning biedt voor het systeem.

Verder is het belangrijk om te letten op de prijs van de NAS. De technologie is nog steeds erg duur, dus het is belangrijk om te weten wat je nodig hebt en wat je kunt verwachten van een specifiek model. Neem ook de specificaties van de componenten en het bijbehorende kenmerken in je beoordeling mee.

Conclusie

Uiteindelijk kunnen we concluderen dat een NAS-systeem een uitstekende investering kan zijn. Het biedt je de mogelijkheid om je bestanden veilig te back-uppen en met meerdere apparaten te delen. Hierdoor wordt het back-uppen en delen van bestanden aanzienlijk eenvoudiger. Als je een NAS wilt aanschaffen, is het belangrijk om goed naar de specs te kijken en je eisen te matchen met je budget. Als je de juiste NAS hebt gekozen, kan je hier NAS bestellen!

.