Margajansen Aromatherapie
Image default
Aanbiedingen

De vele voordelen van de Trachycarpus fortunei

Ben jij altijd op zoek naar nieuwe planten om aan jouw tuin toe te voegen? Wil je niet alleen dat ze mooi zijn, maar ook dat ze op de een of andere manier nuttig zijn. De Trachycarpus fortunei van MyPalmShop is de perfecte aanvulling! Het is niet alleen een prachtige plant, maar hij heeft ook een heleboel voordelen. Lees verder voor meer informatie over deze fascinerende plant.

 

Herkomst

De Trachycarpus fortunei, ook bekend als de Chinese windmolenpalm, is een soort groenblijvende palm die oorspronkelijk uit Centraal-China komt. Het is een van de meest gecultiveerde palmen ter wereld, en met reden! Deze winterharde plant verdraagt een breed scala aan omstandigheden, waardoor hij perfect is voor zowel binnen als buiten. Bovendien heeft hij een aantal opmerkelijke voordelen 

 

Gezondere lucht

Zo staat de Trachycarpus fortunei bekend om zijn vermogen de lucht te zuiveren. Volgens een onderzoek van de NASA kan deze plant schadelijke gifstoffen zoals formaldehyde en benzeen uit de lucht verwijderen. Deze giftige stoffen komen veel voor in huishoudelijke artikelen zoals schoonmaakmiddelen, verf en lijm. Met deze plant in huis kun je er zeker van zijn dat de lucht die je inademt schoon en gezond is! 

 

Minder stress

Een ander voordeel van de Trachycarpus fortunei zijn de stressverlagende eigenschappen. Deze plant heeft een kalmerend effect dat kan helpen angst te verminderen en een rustgevende slaap te bevorderen. Als je je de laatste tijd extra gestrest voelt, kan het toevoegen van een van deze planten aan je huis precies zijn wat je nodig hebt! 

 

Betere prestaties

Tot slot staat deze plant ook bekend om zijn vermogen om de cognitieve functie te stimuleren. Uit een studie gepubliceerd in het Journal of Ethnopharmacology bleek dat studenten die werden blootgesteld aan planten zoals de Trachycarpus fortunei beter presteerden op geheugentests. Dus als je op zoek bent naar een natuurlijke manier om jouw hersenkracht te stimuleren, kan deze plant jou wellicht helpen! 

 

https://www.mypalmshop.nl/