Margajansen Aromatherapie
Image default
Aanbiedingen

De verschillende manieren om EPDM te verlijmen

De verschillende manieren om EPDM te verlijmen

EPDM kan met drie verschillende lijmsoorten worden verlijmd: EPDM lijm, contactlijm of kit. Daarnaast zijn er twee manieren van aanbrengen: rollen en spuiten. Voor de grote oppervlakken worden vaak walsen gebruikt, waarna de vlakken en randen worden gespoten. Theoretisch is het mogelijk om het gehele oppervlak met spuitlijm te verlijmen, maar dit wordt niet aanbevolen. Dit komt omdat de laag goed en zorgvuldig moet worden aangebracht, zodat het aanbrengen van contactlijm met de hand beter is.

Daarnaast kunt u EPDM niet alleen direct op uw dak aanbrengen, maar ook EPDM platen (gedeeltelijk) op elkaar lijmen. Op deze manier kunt u EPDM stroken aan elkaar lijmen zodat ze een geheel vormen. U kunt dit ook doen met contactlijm.

 

EPDM aan elkaar lijmen

U kunt verschillende EPDM stroken aan elkaar lijmen, vooral als u verschillende vormen op uw dak heeft waar u EPDM op aanbrengt. Bijvoorbeeld als uw dak uit verschillende rechthoeken/vierkanten bestaat. Leg dan uw EPDM laag lichtjes over de andere EPDM laag en zet deze stevig en netjes vast met contactlijm. Accessoires zoals de hemelwaterafvoer en ontluchting worden ook op EPDM gelijmd, hier kunt u kit voor gebruiken.

 

EPDM aanbrengen op andere ondergronden

Natuurlijk kunt u EPDM ook op andere ondergronden aanbrengen, het is geschikt voor de meeste platte daken. U kunt het toepassen op houten, betonnen of metalen daken, en in sommige gevallen is het ook mogelijk om het over uw oude dakbedekking aan te brengen. Als u besluit uw dak te isoleren met PIR isolatie, kunt u EPDM er ook gewoon op lijmen.

 

Nog andere tips?

Heeft u meer tips nodig over het plakken van EPDM of heeft u vragen over het plaatsen van EPDM in het algemeen? Dan helpen wij u graag! U kunt bij ons terecht met al uw vragen over EPDM en u vindt alles wat u nodig heeft in onze webshop. Ook voor het kopen van EPDM lijm bent u bij ons aan het juiste adres. Dus kijk rustig rond en neem contact met ons op voor meer informatie.

https://www.epdm-tigt.nl/