Margajansen Aromatherapie
Image default
Zorg

De voordelen van aagenpaste OVAC schoenen

Voetproblemen komen steeds vaker voor bij mensen. Deze ontstaan door verschillende redenen en manier. Zo kun je bijvoorbeeld voetproblemen krijgen die aangeboren zijn, door een ongeluk of ongeval, overbelasting van de voet, door ziekte of door het dragen van verkeerde schoenen. Er zijn verschillende voetproblemen te onderhouden, waarbij je lichte en grote voetproblemen hebt.

 

Lichte voetproblemen zijn te verhelpen door bestaande schoenen aan te passen. Dit noemen we aangepaste OVAC schoenen, Orthopedische Voorzieningen aan Confectieschoenen, waarbij een bestaande confectie schoen wordt gebruikt en slechts aanpassingen op worden aangebracht om het voetprobleem op te lossen. Je kunt je eigen schoen blijven dragen die je mooi vind en prettig en dat is voor veel mensen een geruststelling.

 

Welke schoenen zijn geschikt voor aangepast OVAC schoenen

In de regel is iedere confectie schoen geschikt om aan te laten passen op jouw voeten, waarmee lichte voetproblemen worden opgelost. Of het nu sportschoenen, nette schoenen, werkschoenen of loopschoenen zijn. Het is allemaal nodig. Wat echter wel wordt aangetast per type schoen, is het comfort. Kies daarom ook de juiste schoenen voor schoenaanpassingen, die in de basis al een hoge comfort bieden.

 

Dit biedt meer vrijheid voor je voeten en zorgt ervoor dat je prettig kunt lopen met bestaande schoenen. Schoenen die je vaak draagt is daarom vaak aan te raden om te kiezen voor aangepaste schoenen. Heb je nog geen schoenen die veel comfort bieden? Dan zijn er merken die zich hierin specialiseren zoals Mephisto, Dureau of Solidus. Én om er helemaal zeker van te zijn welke schoen het beste is voor jou, kun je gerust terecht bij een podoloog voor advies.

 

Wat zijn de kosten voor aangepaste schoenen

Aangepaste schoenen of OVAC worden gelukkig vergoed vanuit de basisverzekering en kan rechtstreeks bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden. Hoe vaak dit kan, is per verzekeraar ander geregeld. Het is goed om vooraf hierover goed te informeren.

Ben je woonachtig in Twente en loop je tegen lichte voetproblemen aan? Dan kun je contact opnemen met Luiten Orthopedie, dé orthopedische schoenmakers uit Twente.