Margajansen Aromatherapie
Image default
Gezondheid

Een gezonde nachtrust

Eindelijk wordt het weer lekker koud ’s nachts! Regen en koude wind zorgt voor koele dagen en dat is in bed lekker. Maar wat als je ondanks dat nog steeds slecht slaapt? Daarom hebben wij een aantal tips op een rij gezet zodat jij beter gaat slapen!

Slaap met je raam open

Vaak de makkelijkste en beste optie als je niet in slaap kan komen. Zet je raam open & geniet van het koele briesje. In de zomer zal het wat minder lekker zijn aangezien het s’ nachts ook warm is! Het stikt van de muggen, want je heb geen horren op maat, en je huis-tuin-en-keuken waaier kan het ook niet aan. Toch is het belangrijk om met je raam open te slapen! In je slaapkamer heb je nou eenmaal een bepaald zuurstofgehalte. Dit zuurstofgehalte kun je verhogen door met je raam open te slapen. Daardoor wordt de kans dat je wakker wordt met hoofdpijn een stuk kleiner. Daarnaast draagt het slapen met een open raam bij aan je weerstand! Oftewel; slapen met je raam open is goed voor je.

Ga schoon je bed in

Voordat je naar bed gaat, helpt een warme douche je enorm bij een betere nachtrust. Maar waarom dan? Naast dat je lekker schoon je bed in gaat – wat overigens heerlijk voelt – helpt douchen voor het slapen gaan je lichaam af te koelen. En dat is nou net een vereiste voor een goede nachtrust! Een warme douche zorgt ervoor dat je bloedvaten wijder worden waardoor de doorbloeding beter wordt. Een goede doorbloeding zorgt ervoor dat je lichaam snel afkoelt.

Mijd de ‘late-night’ snack!

Denk je dat je beter slaapt met een volle maag? Nou, bij deze dan; De late snack is een ongekende killer. Maar toch werkt het! Eigenlijk moet je een late gezonde snack nemen. De snack moet tryptofaan of serotonine bevatten. Dit bevordert namelijk de slaap. Zorg ervoor dat je een half uur voor het slapen een kleine portie yoghurt, melk, tonijn, gevogelte, chocolade, dadels of bananen naar binnen werkt. Dit zorgt voor een ontspannen gevoel, waardoor je beter gaat slapen. Moet je eens bedenken als je dat allemaal combineert met een lekkere douche. Nooit meer slapeloze nachten!

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Lotspot Copywriting