Margajansen Aromatherapie
Image default
Aanbiedingen

Een koele ruimte in huis met zonwerende raamfolie

Als de warme zomerdagen eenmaal begonnen zijn warmt het binnen in een razend tempo op. Dit kan erg onprettig zijn als je niet goed tegen hitte kan. Slapen wordt lastiger en het huishouden bijhouden kost ontzettend veel energie. Om te voorkomen dat het binnen zo gigantisch opwarmt is zonwerende raamfolie echt een must. Hiermee zorg je dat het binnen een veel aangenamere temperatuur blijft. Hierdoor kun je gewoon goed slapen en de taken in huis voldoen. Vooral in de slaapkamer is het belangrijk dat het niet te warm is. Slaap is heel erg belangrijk voor een mens en zeker tijdens de warme zomerdagen. De hitte kost namelijk al veel energie. Dan is zonwerende raamfolie echt een aanrader!

 

Kan zonwerende raamfolie op elk type glas?

Het is belangrijk voordat je zonwerende raamfolie gaat kiezen dat je eerst weet wat je type glas is. Heb je enkelglas? Dan is er geen nood want hier kunnen alle zonwerende folies op geplakt worden. Alleen als je dubbele beglazing of HR++ glas hebt is dat een ander verhaal. Hier zit namelijk een ruimte tussen die met speciaal gas is gevuld. Doordat normale raamfolies metaaldeeltjes bevatten trekt dit te veel warmte aan. Hierdoor zet het gas uit en kan het raam gaan barsten. Deze heeft namelijk geen mogelijkheid om door het folie heen te ademen. De zonwerende raamfolie die speciaal voor dubbele beglazing en HR++ is bevat geen metaaldeeltjes. Hierdoor heeft het raam ruimte om te ademen en zal deze niet barsten. Wel houdt het de warmte van buiten tegen. Let daarom altijd goed op dat het raamfolie geschikt is voor jouw type raam.

 

Is zonwerende raamfolie goedkoper dan een airco?

De aankoop van een airco is natuurlijk best wel prijzig. Alleen is het ook duurder dan zonwerende raamfolie? Het antwoord daarop is ja. Je hebt namelijk vaak niet hele grote ramen en bent dus al wel met een klein stuk folie gered. Een airco daarentegen is qua prijs vaak wel redelijk hetzelfde. Uiteraard heb je daar ook verschillende gradaties in. De ene airco is daarom duurder dan de andere. Zonwerende raamfolie is er in veel soorten te krijgen en ook verschillende prijsklasse. De ene folie is daarom goedkoper dan de andere, maar uiteindelijk is het veelal goedkoper dan een airco. Wat bij een airco natuurlijk ook meespeelt is dat het energie kost. Dat is bij zonwerend folie niet het geval. Dus ook dat stukje maakt folie goedkoper dan een airco.

 

https://plakfoliewebshop.nl