Margajansen Aromatherapie
Image default
Aanbiedingen

GORDIJNEN KOPEN: 5 TIPS OM OP TE LETTEN

Ben je toe aan de kers op de taart? De gordijnen zijn dè sfeermakers voor in elk interieur. Aangezien ze de ruimte kunnen maken of breken is het van belang om voor de juiste te kiezen en. Maar hoe dan hoor ik je denken? Je koop ze vast niet dagelijks en het is misschien moeilijk om je een verbeelding van de werkelijke situatie in te beelden. Hoe hangt het uiteindelijk? Past de kleur wel of is het misschien wel erg heftig? Jahh, zoals je bemerkt zijn er direct al een heleboel vragen. En juist daarom alvast wat nuttige en belangrijke tips voor het gordijnen kopen.

TIP 1 RUIMTE

Bepaal waarvoor je een gordijn zoekt en waaraan het gordijn moet voldoen. Bijvoorbeeld in wat voor ruimte heb je de gordijnen nodig. Wat verwacht je te bereiken met het gordijn? Is het een gordijn voor de woon-of werkkamer of misschien juist voor een slaap- of logeerkamer. Je begrijpt dat er voor iedere ruimte andere vereisten kunnen zijn. Een slaapvertrek wil je kunnen verduisteren, terwijl je in de bijvoorbeeld woonkamer meer privacy wil, zonder te verduisteren of het zonlicht te weren. Hiervoor kunnen verschillende soorten raamdecoratie worden ingezet en bedenk dan ook altijd eerst goed wat en waarvoor je een gordijn nodig hebt.

TIP 2 SFEER

Na het bepalen of kiezen van de ruimte voor de nieuwe gordijnen is het belangrijk wat voor sfeer je wil creëren. Komen de gordijnen te hangen in een ruimte die al helemaal af en ingericht is? Dan is het wel van belang wat de kleuren en sfeer op dat moment zijn en of de nieuwe gordijnen daar wel goed bij gaan passen.

Of bof je met een compleet blanco uitgangspunt in de ruimte? Kun je van sketch af aan de sfeer en kleuren nog gaan bepalen en daar de gordijnen op laten aansluiten? Ga voor klassiek of modern en trendy, landelijk, Scandinavisch of enkel een kleurenthema? Jij bepaalt!

TIP 3 MOODBOARD GRATIS STALEN

Voor de mooiste sferen en kleuren van dit moment kun je je altijd goed laten inspireren met Pinterest of een trendy woontijdschrift. Knip, scheur en plak alles op een groot bord. Maak er een mooi geheel van en vraag bij ons de gratis gordijn-of proefstalen aan. Door het visueel te maken qua kleur en sfeer op een bord, krijg je meer het gevoel erbij. En weet je beter of het wel bij jouw stijl en gemoed past.

TIP 4 MEETINSTRUCTIES

Zorg voor mooi passend gordijnen, door de gordijnen op maat te kiezen. Wel is het dan extra belangrijk om de meetinstructies goed te lezen en toe te passen. De juiste ophanging zorgt dat de gordijnen altijd goed (aan)sluiten en je er jaren van kunt genieten.

TIP 5 ADVIES

Wij begrijpen echt wel, dat het niet eenvoudig is om de gordijnen te kiezen. Je doet het ook niet dagelijks, dus alle onzekerheden en vragen moet je altijd kunnen stellen. Als online gordijnwinkel kun je bij ons altijd het juiste advies inwinnen. We helpen je graag en doen dit met passie en liefde voor mooie stoffen en interieurs.

Neem dan ook gerust contact met ons op. Shop nu direct de mooiste gordijnen snel en eenvoudig bij 123gordijn.nl!