Margajansen Aromatherapie
Image default
Aanbiedingen

Haartransplantaties versus haarimplantaties – Wat is het verschil?

Haartransplantaties versus haarimplantaties – Wat is het verschil?

Ben je op zoek naar een manier om je dunner wordende haar of kale plek te herstellen? Misschien heb je gehoord van zowel haartransplantaties als haarimplantaten, maar ken je het verschil ertussen? In dit artikel bekijken we wat elke procedure inhoudt en bespreken we welke het beste is voor jouw individuele behoeften.

 

Haartransplantatie

Een haartransplantatie is een chirurgische procedure waarbij follikels van het ene gebied van de hoofdhuid naar het andere worden overgebracht. Dit proces wordt ook wel “folliculaire eenheidstransplantatie” (FUT) genoemd. Bij een FUT-procedure verwijdert de chirurg gezonde haarzakjes uit een gebied met dichte groei, de zogenaamde donorplaats, en transplanteert die naar een kalend gebied of gebieden met dunner wordend haar. Naar verwachting zullen de getransplanteerde haren na de operatie normaal groeien en een leven lang meegaan.

 

Haarimplantaten

Haarimplantaten lijken op haartransplantaties in die zin dat gezonde haren van het ene deel van de hoofdhuid naar het andere worden verplaatst. Maar in plaats van folliculaire eenheden te gebruiken zoals bij de FUT, gebruiken chirurgen afzonderlijke strengen haar (“follicular unit extraction” of FUE) die met speciaal gereedschap uit de donorplaats worden gehaald. De gewonnen haren worden vervolgens geïmplanteerd in kleine incisies in het gebied van de ontvanger. In tegenstelling tot de FUT zijn er bij dit type implantatie geen hechtingen nodig, waardoor sommige mensen er de voorkeur aan geven boven traditionele methoden. Bovendien is er meestal minder ongemak bij FUE dan bij FUT.

 

Het verschil 

Hoewel beide soorten procedures kunnen worden gebruikt om dunner wordende of vlekkerige gebieden op je hoofdhuid te herstellen, zijn er enkele belangrijke verschillen. Bij een haartransplantatie worden gezonde follikels uit een donorgebied gehaald en geïmplanteerd in kalende of dunner wordende gebieden op je hoofd; bij een haarimplantatie worden individuele strengen uit het donorgebied gehaald en rechtstreeks in kleine incisies op je hoofdhuid geïmplanteerd. 

 

Ontdek de mogelijkheden!

Uiteindelijk is het aan jou om te beslissen welke optie het beste werkt voor jouw individuele behoeften. Welke behandeling je ook kiest, je moet altijd een ervaren professional raadplegen die gespecialiseerd is in dit soort procedures. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de website van Zantmankliniek.nl 

 

https://www.zantmankliniek.nl/