Margajansen Aromatherapie
Image default
Dienstverlening

Hoe voorkom je kortsluiting?

Kortsluiting is een van de meest voorkomende elektrische problemen die zich in elk huis of gebouw voordoen. Als u dit elektrische probleem in uw huis ervaart, neem dan direct contact op met elektriciens Leiden. Het probleem kan worden veroorzaakt door een ernstig probleem met het elektrische systeem. Dit incident vindt plaats wanneer een pad met lage weerstand een hoge elektrische stroom ontvangt. Evenzo komt het voor als geleidende objecten de draden raken. Elektrische schokken, schade aan het apparaat en brand zijn enkele van de gevaren die gepaard gaan met kortsluiting. Wilt u dat dit elektrische probleem zich ook in uw huis voordoet? Het antwoord is zeker nee. Daarom moet u enkele preventieve maatregelen nemen die hieronder worden uitgelegd.

Zorg voor regelmatig onderhoud aan de stroomonderbreker

Om kortsluiting te voorkomen is het verstandig om uw vermogenschakelaar regelmatig te laten controleren. Stroomonderbrekers zijn elektrische veiligheidsvoorzieningen die voorkomen dat een elektrisch circuit wordt beschadigd door overstroom of kortsluiting. Kortom, het voorkomt stroomtoevoer om apparatuur te beschermen en vermindert het risico op brand. In tegenstelling tot zekeringen kunnen stroomonderbrekers worden gereset (handmatig of automatisch) om de normale werking te hervatten, in tegenstelling tot zekeringen. Uw elektrische systeem is beschermd tegen het ernstigere probleem dat wordt veroorzaakt door kortsluiting, dus u zou dankbaar moeten zijn. Dit apparaat bevindt zich meestal in het elektrische paneel. Het is noodzakelijk om wat onderhoud aan de stroomonderbreker uit te voeren om ervoor te zorgen dat deze goed werkt. De eerste stap is om de stroomonderbreker te controleren op scheuren of beschadigingen. De stroomonderbreker moet ook worden ontdaan van vuil. Voor het reinigen moet een droge doek worden gebruikt.

Controleer de stopcontacten voordat je hem gebruikt

De meest voorkomende oorzaken van kortsluiting zijn losse doosverbindingen, defecte bedrading en verouderde stopcontacten. Een stopcontact waar draden zijn aangesloten, moet regelmatig worden gecontroleerd om het probleem te identificeren. Omdat in de meeste gevallen de draden in de meeste gevallen in de muur zitten, kan het moeilijk zijn om te zien en te controleren. Maar voordat u het stopcontact gebruikt, kunt u controleren of het goed is aangesloten. De volgende tekens kunnen kortsluiting detecteren. Het eerste teken is dat je iets verbrandt en brandplekken ziet op het stopcontact. Een brandlucht is behoorlijk alarmerend, dus als je dit ervaart, waarschuw dan alvast een elektricien. Een ander ding om op te letten, is dat als er vonken uit het stopcontact komen, u hier rekening mee moet houden en opnieuw een elektricien moet bellen. Als het stopcontact meer dan 15 jaar in gebruik is geweest, moet het bovendien worden vervangen.