Margajansen Aromatherapie
Image default
Gezondheid

Jouw doel bereiken? Schakel een NLP coach in

Ongeacht welk doel je voor ogen hebt, het kan altijd zijn dat jij jouw doel niet haalt of niet binnen het tijdsbestek dat je graag wilt. Wat de reden ook is, wat jouw analyse ook is, een NLP coach kan je helpen om de situatie beter te analyseren, maar ook jouw doel effectiever te behalen. Of het nu gaat over afvallen, het sparen van meer geld of een carrièreswitch. De zoektocht naar de meest efficiënte weg en een goede zelfreflectie zijn lastig, maar daar zijn de coaches om jou te helpen.

Onderzoek met de NLP coach jouw processen

De basis van een NLP training of coaching zit hem in het analyseren van jouw interne processen waarbij gekeken wordt naar de waarnemingen die jij doet, de interne verwerking daarvan en vervolgens jouw handelen daardoor. De output is bij iedereen anders omdat tijdens jouw interne verwerking er meerdere zaken meespelen, zoals ervaringen uit het verleden of mogelijk vooroordelen. Met de NLP coach kun jij dit hele proces onderzoeken, analyseren, uitwerken en vervolgens verbeteren. Als je dit proces kan verbeteren, dan ben je vaak ook in staat om dat doel beter te bereiken. Je weet dan immers waar in het proces er een knoop zit, die kun je eruit halen door anders te reageren of een andere stap te zetten en zo dichter bij jouw doel komen.

Bestudeer jouw eerdere ervaringen

Los van de interne processen analyseren is het ook nodig om ervaringen uit het verleden erbij te betrekken. Wat ging er goed, wat ging er mis en wanneer bereikte je jouw doel en wat heb je daarvoor gedaan? Hoe is dat verlopen en waarom lukte het toen bijvoorbeeld wel?

Als je bij jouw gewenste gevoel kan komen, dan kun je dat proces afstoffen en hergebruiken om voor jouw doel of doelen te gebruiken. Eigenlijk bezit je in jezelf alles al wat je nodig hebt om jouw doel te bereiken, ongeacht wat je doel is.

Een NLP coach zorgt dat je een niveau hoger komt

Eigenlijk helpt de NLP coaching jou een niveau hoger komen met alles wat je al bezit door positieve ervaringen te heractiveren. Je kijkt samen naar zowel jouw mentale gezondheid, maar ook naar jouw lichamelijke gezondheid en jouw doelen op elk gebied. Lichamelijk en mentaal staat nooit los van elkaar en een combinatie aanpakken kan dus positief effect hebben om jouw doel te bereiken. NLP coaching gaat dus verder dan alleen een goed gesprek, maar zoekt naar onbewuste mentale blokkades, negatieve emoties, maar ook positieve emoties of gezondheidsbeperkingen waar een verschil kan worden gemaakt.

Of je nu last hebt van angsten, onzekerheden of andere blokkades die jou ervan weerhouden een doel te bereiken, een NLP coach kan je helpen met de analyse en het bedenken van een oplossing. Het traject van de coaching is zeer persoonlijk en alle aspecten van jou worden meegenomen. Er is dus geen vaste richtlijn die wordt gehanteerd, maar er wordt met NLP gekeken naar jou als persoon in zijn totaliteit.