Margajansen Aromatherapie
Image default
Gezondheid

Kratom. De wonderplant uit Azië

Kratom wordt al duizenden jaren ‘gekauwd’ in Indonesië.

Van Kratom is het bekend dat je er relaxed van wordt, maar ook meer energie van krijgt. Bovendien kan het een heel fijn stimulerend euforisch gevoel geven. Dat kan er voor zorgen dat de weerstand om dingen te gaan doen  kleiner wordt en alles je wat gemakkelijker af gaat. Maar wat is die wonderplant uit Indonesië en waar kan je Kratom kopen?

Allereerst: Wat is Kratom?

Kratom ziet er uit ale een grote boom met mooie diepgroene bladeren. Kenners weten dat het eigenlijk een plant is. Maar zo op het eerste gezicht zou je dat niet zeggen. Kratom groeit in verschillende landen in Zuid-Oost Azië, zoals Thailand, Vietnam, Maleisië en Indonesië. Indonesië levert de meeste Kratom wereldwijd en is meestal afkomstig van de eilanden Bali, Borneo en Sumatra. Op de Kratombladeren wordt o.a. door de werkers op het land gekauwd om er voor te zorgen dat het harde werk een stuk gemakkelijker en leuker wordt.

De verschillende kleuren bladnerven van Kratom

Kratom wordt normailter omschreven als rode, groene of witte kratom. Dat komt door de kleur van de bladnerven. Die bepaalt niet alleen de soort, maar geeft er ook zijn specifieke werking aan. De eigenschappen worden daarnaast sterk bepaald door het land van afkomst. Op deze manier zijn er heel veel soorten Kratom en zie je dus letterlijk door de Kratombomen het bos niet meer. Allemaal hebben ze een net iets andere effect op je.

Het is dus lastig als je niet bekend met Kratom om te weten welke je het beste kan kiezen. De meeste aanbieders geven hier nauwelijks goede informatie over. Eén van de aanbieders die het wel heel makkelijk maakt voor jou om de juiste Kratom te vinden is SmartPalace. Een redelijk jonge online Smartshop die zich heeft gespecialiseerd in Kratom. Middels een handige Kratomwijzer zie je direct welke kratom voor jou het best geschikt is. Dat bespaart je heel veel zoekwerk.

Een korte inleiding in de verschillende soorten

Witte Kratom is dus Kratom met witte bladnerven, want alle kratombladferen zijn groen. Witte kratom wordt voornamelijk gebruikt voor stimulatie en stemmingsverbetering en wordt toegepast voor verhoogde concentratie, alertheid en motivatie. Rode Kratom is allround en staat vooral bekend staat om rustgevende, maar tegelijkertijd ook stimulerende eigenschappen. Groene Kratom is vooral bekend om energiegevende eigenschappen. Steeds meer mensen gebruiken Kratom om pijn te bestrijden. Hiervoor kan je het beste zoeken naar de witte ‘strains’, met name Maeng Da White.

Als laatste heb je ook nog Gele kratom of Gouden Kratom. Die naam komt niet van de kleur van de bladnerven, maar door de wijze van drogen (oxidatie) van de bladeren van de Kratomplant. De witte bladnerven worden gelig van kleur door het drogen en de groene bladnerven worden okergeel/goudkleurig. De Gouden Kratom wordt doorgaans toeschreven als energetisch en euforisch.

 

Waar koop je Kratom?

In Smartshops kan je allerlei soorten Kratom aanschaffen, maar de kwaliteit is echt niet altijd even goed en het zijn meestal extracten. Dat komt omdat Kratom niet heel erg lekker is en een extraxt  in een capsule past. Dat maakt de extracten populair. Maar de werking van een extract is wel veel minder dan ongeconcentreerd poeder.

Wij adviseren om te kijken op www.smartpalace.nl Deze online Smartshop verkoopt Kratom van Herbal Palace. Herbal Palace voert een strenge selectie bij de inkoop van Kratom en maakt gebruik van een handige Kratomwijzer zodat jij niet hoeft te zoeken.

https://smartpalace.nl/kratom-kopen/

https://smartpalace.nl/kratom-kopen/