Margajansen Aromatherapie
Image default
Gezondheid

Nicotine pouches, wat zijn dit precies?

Nicotine pouches zijn kleine zakjes met nicotine en een smaakje, maar zonder tabak. Deze pouches ook wel nicopods genoemd, zijn zo klein dat ze tussen je bovenlip en tandvlees passen, en zijn erg populair. Er zijn veel verschillende merken te vinden, allemaal met een andere smaak en nicotinegehalte. Daarnaast zijn er ook pouches verkrijgbaar zonder nicotine.

Zweedse Snus

Snus is in principe gewoon een variant op droge snuiftabak, zoals sommigen dit wel kennen. Het verkopen van Snus is binnen de Europese Unie niet toegestaan, behalve in Zweden. Dit komt omdat er tabak in zit en daardoor valt Snus onder de tabakswet. Snus zonder tabak mag daarentegen wel, en dan kom je dus uit op nicotine pouches.

Nieuwe manier van roken

Zoek je een alternatieve manier om te gaan roken, dan kun je de nicotine zakjes zeker eens overwegen. Hier zit geen tabak in maar enkel nicotine. De nicotine zakjes worden steeds populairder, dit komt vooral omdat ze tabaksvrij zijn, maar ook omdat er veel verschillende smaken verkrijgbaar zijn. Mensen zoeken tegenwoordig vaak naar een alternatief voor het roken, en dan kom je al gauw hierop uit. Dat het in allerlei verschillende smaken verkrijgbaar is, maakt het dat het momenteel zo populair is. Dit was eerder ook het geval met de elektrische sigaret, waar je ook verschillende smaken voor kunt krijgen.

Slim formaat pouches

Een ander groot voordeel van de nicotine zakjes, zijn de formaten. Er is tegenwoordig een ‘slim’ formaat verkrijgbaar die tussen je bovenlip en tandvlees past, zonder dat je daar last van hebt. Dit is ideaal, want op deze manier is het een stuk comfortabeler. Ook zijn er veel producenten die verschillende variaties hebben gemaakt van één product. Dit omdat iedereen een andere hoeveelheid nicotine wilt gebruiken. Je kan dus kiezen voor veel nicotine, maar ook voor nagenoeg niks.

http://pouches.eu