Margajansen Aromatherapie
Image default
Aanbiedingen

Op zoek naar een sales professional? Zo pak je het aan

Op zoek naar een sales professional? Zo pak je het aan

Goed personeel zoeken is een uitdagende klus maar ontzettend belangrijk. Het hebben van goed personeel is van ontzettend groot belang voor het draaien van een goedlopende business. Soms wil het echter niet goed lukken om de vacatures in te vullen en dit kan erg frustrerend zijn. Wanneer functies te lang open blijven staan levert dit extra druk op voor de rest van het personeel en zorgt het ook voor kopzorgen bij het management. Wanneer jij andere belangrijke organisatievraagstukken hebt op te lossen kun je er ook voor kiezen om de werving en selecties sales uit te besteden aan een professioneel recruitment bureau. De werking hiervan gaat als volgt:  

 

In gesprek met de organisatie

Om een goed beeld te krijgen van jouw organisatie gaat een professioneel recruitment bureau zoals Match for Talent, eerst met jou in gesprek. In dit gesprek wordt er gekeken naar de werkwijze van de organisatie, de waarden, de bedrijfscultuur en de product of dienst. Zo leert het bureau het bedrijf goed kennen. Als het duidelijk is wat de organisatie verwacht van het recruitmentbureau kan het recruitmentbureau aan de slag met het vinden van een kandidaat die precies aansluit bij de organisatie. 

 

Het opstellen van een functieprofiel

Het vinden van die perfecte kandidaat gebeurt aan de hand van een functieprofiel. Dit functieprofiel wordt geschetst aan de hand van de organisatiedoelen en de organisatiecultuur. Vervolgens kan de opdrachtgever aangeven welke eigenschappen en skills er vereist worden voor een bepaalde functie. Welke harde eisen een rol spelen en welke zachte eisen eigenlijk ook wel van belang zijn. Uiteraard spelen opleiding en ervaring ook een rol. Zo ontstaat er langzaam een beeld van de perfecte kandidaat. 

 

De voorselectie wordt gemaakt

Wanneer er een duidelijk beeld is kan het recruitmentbureau aan de slag met het vinden van kandidaten die aansluiten bij het functieprofiel. Om de organisatie niet te veel te belasten zorgt het sales recruitment bureau ervoor dat er een voorselectie wordt gemaakt uit alle kandidaten die reageren op de vacatures. Zo kun je er als organisatie vanuit gaan dat je alleen aan tafel komt te zitten met kandidaten die écht geschikt zouden zijn voor de functie. Het inzetten van een recruitment bureau die gespecialiseerd is in het vinden van een goede match bespaard je een hoop tijd en moeite. 

 

https://www.matchfortalent.nl/