Margajansen Aromatherapie
Image default
Gezondheid

Parabeenvrije shampoo en wat het inhoudt

Met een breed scala aan shampoo in het schap op de markt wordt het een beetje lastig om te vinden wat voor jouw de juiste is. Waarom heb je deze shampoo nodig? Raadt een expert het aan? Heeft het wonderen verricht bij iemand in je omgeving? Ziet het er leuk uit bij beroemdheden? Advertenties? Je moet je weg naar haarverzorging volgen. Er zijn gewone shampoos, sulfaatvrije shampoos en parabeenvrije shampoos. Je kunt beter de juiste keuze maken om aan de behoeften van je haar te voldoen. Dit namelijk essentieel.

 

Wat is het?

Paraben is een chemische stof die in de jaren 90 werd geïntroduceerd. Het werd gebruikt om de stoffen in de shampoo te conserveren, ongeacht de bijwerkingen. Op deze manier konden ze een product maken dat langer houdbaar is. De deskundigen van vandaag zijn achter de negatieve gevolgen gekomen van het gebruik van producten met parabenen in ons dagelijks leven. Het kan leiden tot lichte irritaties en zich op den duur manifesteren in levensbedreigende kanker. Niemand wil dat bij shampoo. Het is het simpelweg niet waard. Daarom bestaan er parabeenvrije shampoos. Zo kunnen we bevrijd worden van de onbewuste suïcidale haar verzorgings routine die allesbehalve verzorgend is.

 

Waarom zou je overstappen?

Overstappen van schadelijke shampoos naar natuurlijke shampoos zoals parabenen vrije shampoo kan je een kans bieden op een gezonde hoofdhuid en lichaam. Het betekent dat je chemicaliën vermijdt die schadelijke stoffen in je systeem brengen. Het zal helpen bij de jeuk en bultjes die je op je hoofdhuid vindt, de droogheid, pluizigheid, en andere haar beschadigingen die je haar heeft. Het is ook zonder risico. Je brengt je gezondheid niet in gevaar en je kunt je haar scrubben en schoonmaken. Je verlaagt het risico op kanker, en dat is een hele opluchting. We willen gewoon een schoon hoofd, niet ons bestaan van de aarde afwassen. Parabeenvrije shampoos helpen Moeder Aarde ook met de restanten, chemicaliën en plastic verpakkingen die teruggaan naar onze natuur. Je hoeft je geen zorgen te maken over het toebrengen van parabenen aan de natuur en dieren die met ons leven wanneer je je haar uitspoelt, want je shampoo is parabeenvrij! Het is ongelooflijk hoe een kleine keuze van shampoo aanzienlijke voordelen kan opleveren, niet alleen voor het haar van een individu, maar ook voor de natuur en het collectief. Beslis en stap nu over op een parabeenvrije shampoo.