Margajansen Aromatherapie
Image default
Aanbiedingen

Stress & burn-out behandeling Doetinchem

De stress en burn-out behandeling in de omgeving Doetinchem is bedoeld voor hardwerkende professionals die last hebben van emotionele problemen. Stress is op zich een normale lichamelijke reactie maar te veel aan stress veroorzaakt een burn-out. Het evenwicht tussen spanning en ontspanning is zoek en je raakt opgebrand. Daardoor krijg je niet alleen last van psychische klachten zoals onzekerheid, neerslachtigheid en piekeren. Ook laat jouw lichaam je weten dat je te ver bent gegaan. Je bent moe, slaapt niet goed en krijgt last van vage pijntjes en kwaaltjes. 

De oorzaak van stress en burn-out

Het rustig aan doen helpt alleen tijdelijk om stress te verminderen. Wanneer je echter het probleem bij de wortel wilt aanpakken dan zal je aan de echte oorzaak van de burn-out moeten werken. De echte oorzaak van stress en burn-out ligt namelijk in de manier hoe jij met de problemen omgaat. Het makkelijkste zou zijn wanneer anderen zouden veranderen. Helaas hebben we daar geen invloed op. De enige waar je invloed op hebt, dat ben jij.

Resultaat van burn-out behandeling

De burn-out behandeling helpt je om binnen 6 maanden geestelijk en lichamelijk sterker te worden. Je kunt je grenzen stellen en bewaken, je bent assertief en zegt geen ‘ja’ meer wanneer je ‘nee’ bedoelt. Je communiceert op een duidelijke en respectvolle manier en je blijft rustig in moeilijke situaties. Je bent stress de baas.

Verminderen van stress en burn-out klachten

Omdat de stress en burn-out klachten zowel psychisch als lichamelijk zijn, richt de burn-out behandeling zich op zowel jouw geest als jouw lichaam. Lichamelijke klachten kun je het makkelijkste verzachten met de juiste houding, ademhaling, voeding en beweging. Psychische klachten verminderen door het doorbreken van jouw belemmerende denkpatronen, aanboren van je krachten en aanleren van nieuwe vaardigheden zoals assertiviteit en communicatietechnieken.

Opzet van de behandeling

De burn-out behandeling bestaat uit 10 gesprekken van elk minimaal 60 minuten en huiswerkopdrachten. Tijdens de gesprekken ontdekken we welke van jouw gedachten, emoties en gedragingen jou niet dienen en in de weg zitten naar een voldaan en zinvol leven. Je ontdekt waarom je juist op deze manier reageert en je krijgt meer begrip voor jezelf. Je wordt vriendelijker voor jezelf. Door te ontdekken wat jouw kracht is, dus wat je nu al doet waar je je niet bewust van bent, versnel je het herstel. Wanneer je daar nog nieuwe vaardigheden bij leert, zal je meer keuze en mogelijkheden hebben, hoe je kunt reageren zodat je niet telkens dezelfde ineffectieve patronen herhaalt.

 

Praktijk in de regio Doetinchem

In mijn praktijk voor psychosociale therapie begeleid ik mensen met stress en burn-out klachten. Je hoeft nog geen burn-out te hebben om een burn-out behandeling te volgen. Wanneer je op tijd begint, zal je sneller herstellen en beter kunnen omgaan met moeilijke situaties.

 

Mijn praktijk bevindt zich in Wehl, 10 minuten van Doetinchem vandaan en is ook prima bereikbaar met het openbaar vervoer.