Margajansen Aromatherapie
Image default
Dienstverlening

TENS: het veilige alternatief voor reguliere pijnstilling

Heeft u regelmatig of chronisch last van pijn? Slikt u nu tabletten die de pijn verminderen maar wilt u stoppen met het toedienen van de stoffen die in deze tabletten zitten aan uw lijf? Of zijn de pijn verminderde tabletten hun werking verloren omdat uw lijf te inmiddels te veel aan deze stoffen is gewend? Zoekt u daarom een andere behandeling tegen de pijn, het liefst eentje die veilig is? Deze behandeling bestaat! Dit is namelijk de TENS behandeling, uiterst veilig en niet medicamenteus.

Moderne pijntherapie

Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, afgekort TENS, is een moderne pijntherapie welke zorgt voor een afname van de pijn. Deze pijntherapie kan veilig gecombineerd worden met pijnstillende tabletten, maar werkt ook goed op zichzelf. Of u dus kiest voor een combinatie van pijntherapieën of alleen de TENS pijntherapie inzet is aan u.  

TENS wordt al geruime tijd en op regelmatige basis ingezet door specialisten en artsen in ziekenhuizen, revalidatiecentra en klinieken. Maar om gebruik te maken van de TENS pijntherapie heeft u niet per sé een arts of specialist nodig. TENS kan namelijk inmiddels ook veilig en makkelijk thuis gebruikt worden, zonder dat er begeleiding nodig is van een arts of specialist.

Een passend programma voor iedereen

Het handzame TENS apparaat heeft een eenvoudige bediening. Voor een behandeling kunt u de keuze maken uit verschillende voorgeprogrammeerde programma’s. Voor iedereen is er een goed passend programma te vinden. Op elk moment, voor en tijdens een behandeling, kunt u zelf de sterkte van de stroomstootjes verlagen of juist verhogen.

Juist, stroomstootjes. Klinkt wellicht eng, is het absoluut niet! Het woord stroomstootjes dekt eigenlijk ook niet de goede lading, want dit klinkt heel heftig en pijnlijk. De stroomstootjes die door het TENS apparaat worden afgegeven zijn totaal niet pijnlijk, ze zijn dan ook licht van kracht. Het gevoel dat ze op de huid geven is een beetje kriebelend of tintelend.

De stroomstootjes bereiken uw lichaam (de zenuwen) via de huid. U plakt dan ook speciale pleisters op uw huid. De pleisters zitten vast aan snoertjes waarmee deze verbonden worden met het TENS apparaat. De pijnprikkels die naar de hersenen gaan raken door de stroomstootjes in de war. Hierdoor zullen er veel minder tot geen pijnprikkels de hersenen bereiken. Uw hersenen nemen de pijn niet meer of veel minder waar, waardoor u deze niet meer of stukken minder zult voelen.

Naast het verwarren van de hersenen zorgen de stroomstootjes ook voor extra aanmaak van endorfine en voor ontspannende spieren.

https://tens.nl/