Margajansen Aromatherapie
Image default
Kinderen

Vecht niet meer tegen het onvermijdelijke met Acceptance and Commitment Therapy

Met Acceptance and Commitment Therapy meer kwaliteit van leven

Als je geestelijke en lichamelijke klachten hebt, dan heb je de neiging om hierop te focussen. Met Acceptance and Commitment Therapy leer je om je gevecht tegen onvermijdelijke zaken te staken en je te richten op de waarden in het leven die voor jou belangrijk zijn, zoals vriendschap en gezondheid. Alles wat je niet kan beïnvloeden, accepteer je. Je richt je volledig op het werken aan je kwaliteit van leven.

ACT therapie maakt je bewust van keuzevrijheid

Psychische klachten en bijbehorende lichamelijke ongemakken horen bij het leven. Veel mensen lijden aan depressies en angsten of hebben chronische pijn. Ook een verslaving aan roken, drank of eten kan je geluk dwarsbomen. Je leert door Acceptance and Commitment Therapy dat je problemen niet zijn wie jij bent. Je hebt last van negatieve gedachten over jezelf, maar je kunt ook anders handelen dan je gedachten je ingeven. Door oordeelsvrij en in het nu te leven en bereid te zijn om te veranderen, kan je je gedrag stap voor stap toebewegen naar je kernwaarden.

Psycholoog Zeist voor aandachtgerichte oefeningen

Zoek je een psycholoog Zeist en sta je open voor een therapie die raakvlakken heeft met boeddhistische inzichten, dan is ACT therapie iets voor jou. De oefeningen die je doet zijn gebaseerd op Mindfulness, een methode waarbij je je gedachten observeert en ondergaat, zonder actie te ondernemen om ervaringen te vermijden. Ook het gebruik van beeldspraak speelt een rol in de behandeling, zodat je door middel van metaforen je inzicht vergroot. Je leert afstand te nemen van je gedachten en je meer open te stellen voor jezelf en anderen.

Psychische klachten op een gezonde wijze benaderen

Als jij niets verandert, dan verandert er ook niets. Dat is het motto van Invivo Clinics in Amstelveen en Zeist, een praktijk waar je leert om je mogelijkheden te benutten in plaats van op je klachten te focussen. Met Acceptance and Commitment therapy word je gestimuleerd om de richting te kiezen die bij je past, afhankelijk van je persoonlijke waarden.

https://invivoclinics.nl