Margajansen Aromatherapie
Image default
Mode en Kleding

Waarom zijn Crocs zo fijn

Ze zijn gemakkelijk.

Waarschijnlijk het belangrijkste kenmerk van Crocs is hun onmiskenbare lichtheid. De vedergewichten wegen meestal maar zo’n 160 tot 180 gram op de weegschaal en voelen bijna aan alsof je op blote voeten loopt.

Ze zijn comfortabel.

De factor comfort is te danken aan het lage gewicht van de Crocs, maar ook aan het feit dat goede crocs een heerlijk aangenaam draagcomfort bieden, toegeschreven.

Ze zijn geurloos.
Veel bestaande plastic schoenen spuiten op de lange termijn een onaangename geur, die ofwel afkomstig is van het materiaal zelf of van zweetvoeten en vuilafzettingen. Crocs worden echter als geurloos beschouwd. De reden hiervoor is het speciale Croslite™-materiaal, dat door zijn gesloten celstructuur geen ondergrond biedt voor geurtjes.

Ze zijn ergonomisch.
Het is ook dankzij het zachte en flexibele materiaal dat Crocs zich ergonomisch aanpassen aan de individuele vorm van de voet, wat een positieve invloed heeft op het loopcomfort.

Ze zijn antibacterieel.
Naast het weren van geurtjes, zorgt het materiaal met smalle structuur ook voor het absorberen van bacteriën. Daarom zie je dames- en herenklompen van het merk Crocs steeds weer terug als schoeisel van het personeel in medische praktijken of ziekenhuizen. Bovendien voldoet het feit dat de schoenen intensief en grondig gereinigd kunnen worden zonder dat het materiaal daaronder lijdt ook aan de perfecte hygiënefactor.

Ze zijn water-, slip- en slijtvast.
De oprichters van het label Crocs ontwierpen hun eerste schoenmodellen zo dat ze een veilige voetafwikkeling op vochtige en gladde ondergronden garanderen, omdat ze eigenlijk bedoeld waren voor gebruik op boten of in vochtige ruimtes. Precies wat voor deze doeleinden onontbeerlijk is – namelijk water-, slip- en schuurbestendigheid – zijn vandaag de dag een belangrijke reden voor de koopaanbevelingen van Crocs.

Ze hebben een schokabsorberende zool.
Vooral wie lang op de been is, weet hoe deze belasting de rug en het hele bovenlichaam kan aantasten. Crocs voor volwassenen en kinderen zijn uitgerust met dempende zolen die het kruis absorberen en zo de wervelkolom ontlasten.

Ze zijn verkrijgbaar in een enorme verscheidenheid aan uitvoeringen.
Veel mensen denken, als ze de term Crocs voor het eerst horen, aan de typische klompschoenen van plastic. Ze doen het merk echter onrecht aan, want tegenwoordig is de verscheidenheid aan ontwerpen van de schoenvariant zo groot dat voor bijna elke gelegenheid en bijna elke outfit het juiste model te vinden is, of het nou Crocs dames schoenen of Crocs voor heren betreft.