Margajansen Aromatherapie
Image default
Aanbiedingen

Waarop moet worden gelet bij het organiseren van een familiedag?

Een familiedag is vaak een van de weinige momenten waarop het hele gezin samen is. Ben jij aangewezen persoon die de familiedag gaat organiseren? Dan helpen wij je vast op weg. Voordat je een familiedag organiseert, moet je er goed over nadenken om er een dag van te maken waar alle gezinsleden van zullen genieten. Bij het organiseren van een familiedag kunt u rekening houden met de volgende punten:

 

Het weer

Kijk van tevoren goed naar het weer. Voordat je een activiteit of uitje kiest, kijk goed in welke tijd van het jaar de familiedag gehouden gaat worden. Plan een uitje niet alleen op basis van de weersverwachting, maar bedenk dat elke leeftijdsgroep het weer anders ervaart. Het oudste familielid kan een activiteit iets te koud of te warm vinden, terwijl de jongere het anders ervaren. 

 

De verschillende leeftijdsgroepen

Houd ook rekening met de verschillende leeftijdsgroepen binnen de groep. Zijn er meerdere gezinnen met jonge kinderen in uw gezin? Dan is het misschien leuk om een dagje uit te plannen naar een pretpark, speelpark of dierentuin. Dan kunnen de kinderen lekker spelen en kunnen de ouders lekker op een terrasje zitten en genieten.

 

Kosten

Natuurlijk is het ook aan te raden om van tevoren goed te kijken naar het budget. Probeer met de verschillende families overweg te kunnen. Vaak heeft niet ieder gezinslid hetzelfde budget in gedachten voor het uitje. Een uitje als lasergamen kan bijvoorbeeld erg leuk zijn en is ook nog eens betaalbaar.

Tip: Maak een schatting en deel deze met de groep. Dit voorkomt later irritaties.

 

Niveau van interactie

Een van de doelen van een familiedagje uit is het creëren van een leuk interactiemoment tussen de gezinsleden. Daarom kan het verstandig zijn om ervoor te zorgen dat het uitje dat je kiest zal resulteren in enige interactie tussen de gezinsleden. Een bioscoop is bijvoorbeeld minder praktisch, maar een dierentuin of een groepsspel des te meer.

 

https://www.bubbelbal.nl/