Margajansen Aromatherapie
Image default
Gezondheid

Wat houdt mesotherapie in & waaruit bestaat het?

Mesotherapie is een vet- en cellulitisbehandeling die door meer dan 20.000 artsen wordt toegepast. De mesotherapie behandeling bestaat uit het injecteren van een micro hoeveelheid medicamenteuze stoffen direct onder de huid, in de directe omgeving van het te behandelen probleem. mesotherapie wordt onder meer gebruikt voor gewichtsverlies, cellulitisverwijdering, gezichts- en halsverjonging en haaruitval.

Hoe is mesotherapie ontstaan?

De oorsprong en het principe van de Mesotherapie is een medische behandeling die bestaat uit het toedienen van geneesmiddelen door micro-injecties in de huid. Deze techniek werd in 1952 ontwikkeld door dokter Michel Pistor een Franse arts. De algemene filosofie van de Mesotherapie behandeling vertaald uit het Frans is: “Weinig injecteren, zelden, op de goede plaats”. Met andere woorden, een geneesmiddel moet de kleinst mogelijke weg afleggen. Deze filosofie is de sleutel om te verzekeren dat de oplossing wordt geïnjecteerd ten voordele van het probleem dat men wil behandelen, in plaats van het hele lichaam te behandelen.

Door gebruik te maken van de gelokaliseerde Mesotherapie behandelingsfilosofie vermijdt een Mesotherapie arts het probleem van stoffen die in het bloed passeren en van in de maag of de lever gaan. Bij andere type behandelingen kan het lichaam te maken krijgen met onbedoelde schade die vaak wordt veroorzaakt door de soms agressieve medicijnen.

Hoe gaan een consult in zijn werk?

Om er zeker van te zijn dat het lichaam de juiste zorg krijgt tijdens de behandelingsperiode is het eerste consult zeer belangrijk, en moet het draaien om het verzamelen van veel persoonlijke achtergrond- en gezondheidsinformatie. Dit is nodig omdat het de arts helpt te beslissen wanneer en of met de behandeling moet worden begonnen.

Wordt met verdoving uitgevoerd?

De Mesotherapie-injectie is bijna pijnloos en wordt zonder verdoving uitgevoerd. Voor personen met een meer gevoelige huid is het mogelijk om 1/2 uur voor de behandeling een verdovende crème aan te brengen.

Kosten van mesotherapie behandelingen

Mesotherapie behandelingen variëren van €300-€550 per zone per behandeling. Een eerste consult en onderzoek is nodig. De kosten voor deze eerste consultatie bedragen gewoonlijk €250 tot €275.

Kan je iets aan mesotherapie overhouden?

Behoudens allergie voor een Mesotherapie ingrediënt, zijn de bijwerkingen meestal beperkt tot blauwe plekken. De blauwe plekken vervagen in de regel binnen een week. Het is raadzaam om allergieën en andere gevoeligheden tijdens het eerste consult te bespreken. Wil je meer informatie over een dergelijk consult, neem eens een kijkje op deze website. Een consult hoeft vaak geen geld te kosten, en kan soms, ook volledig online worden afgerond. Echter prefereren de meeste huidspecialisten een fysiek consult.

Wat is de duur van een procedure?

De procedure duurt over het algemeen 30 minuten en vereist geen voorbereiding of hersteltijd.

Hoelang moet je wachten tot je weer aan het werk kunt?

De patiënt kan onmiddellijk na de behandeling weer aan het werk.

Hoelang heb je profijt van mesotherapie

Artsen die Mesotherapie behandelingen uitvoeren beweren dat de gebieden die een Mesotherapie behandeling ondergaan vrij zullen blijven van ongewenst vet zolang de patiënt gezonde voedingsgewoonten en voortdurende lichaamsbeweging blijft houden. Mesotherapiebehandelingen voor cellulitis vereisen een onderhoud van zes maanden tot een jaar.

Kan je mesotherapie naar je verzekeraar sturen?

Omdat een Mesotherapie-injectie als een electieve procedure wordt beschouwd, zal de verzekering de procedure meestal niet dekken.

 

https://www.carenschoice.com/exfolieren/