Margajansen Aromatherapie
Image default
Zorg

Wat te doen met behandelen hooikoorts?

Heb je last van hooikoorts dan wil je dat graag behandelen. Hoe kun je behandelen hooikoorts? En wat is het? Hooikoorts is een allergie voor stuifmeel van grassen, planten of bomen. Ga je niet behandelen hooikoorts       dan krijg je klachten. De klachten zijn jeuk aan de neus, veel niezen,    verstopte neus of een ‘loopneus’, jeukende, tranende ogen,benauwdheid of moeiheid.Hooikoorts kan geen kwaad, maar wel heel vervelende klachten geven. Het behandelen hooikoorts is dus de moeite waard.

Hoe kun je behandelen van hooikoorts?

Hooikoorts is een vorm van allergie. Iemand met hooikoorts is overgevoelig voor bepaalde soorten stuifmeel van grassen, planten of bomen. Stuifmeel wordt ook wel pollen genoemd. Zodra de ogen, neus, mond, keel of luchtpijp van iemand met hooikoorts in aanraking komen met het stuifmeel, raken de slijmvliezen geprikkeld. Dat kan klachten geven. Door behandelen van hooikoorts kunnen deze mindere worden. Hoe weet je dat je last ervan hebt en dat je behandelen hooikoorts nodig is? Dat is als de neus kan jeuken, waardoor u veel niest. U kunt ook last hebben van een verstopte neus of een ‘loopneus’. Daarnaast kunnen de ogen jeuken, tranen of branderig aanvoelen. Uw keel kan droog en branderig zijn, waarbij u moet hoesten. Soms is er een kriebelhoest.Sommige mensen hebben een vol gevoel in hun hoofd en ook een koortsig en moe gevoel kan het gevolg zijn. Daarom is het het waard om behandelen van hooikoorts      

Wanneer heb je er last van?

De klachten treden op in de bloeitijd van grassen, planten en bomen. Bomen bloeien eerder dan grassen. Daarom krijgen mensen met een allergie voor boomstuifmeel al vroeg in het jaar (februari-maart) klachten, terwijl mensen met een allergie voor grasstuifmeel later in het jaar (mei-juni) last krijgen. Behandelen van hooikoorts is daarom vaak een noodzakelijk kwaad.