Margajansen Aromatherapie
Image default
Dienstverlening

Welke vorm van pijnbestrijding zet jij in je geboorteplan?

Zwangere vrouwen hebben tijdens de zwangerschap de tijd om na te denken over alles rondom hun bevalling. De verloskundige of gynaecoloog vraagt om ruim voor de uitgerekende datum een geboorteplan klaar te hebben. Daarin kan je je wensen aangeven tijdens de bevalling. Een belangrijk punt in het geboorteplan is de pijnbestrijding tijdens de bevalling. Wil je gebruik maken van pijnbestrijding om zo minder last te hebben van je weeën? Zo ja, welk soort pijnbestrijding zou je dan willen krijgen? Er zijn uiteenlopende soorten pijnbestrijding. Voor de meeste vormen van pijnbestrijding moet je in het ziekenhuis bevallen. Zo kan bijvoorbeeld een ruggenprik tegen de pijn van de weeën alleen door een anesthesist in het ziekenhuis gegeven worden. Maar wist je dat er tegenwoordig een zeer effectieve pijnbestrijding mogelijk is bij een thuisbevalling? Namelijk pijnbestrijding met de geboortetens.

Met elektrische stimulatie de pijn van de weeën bestrijden

Bij deze methode plak je speciale pleisters op je huid die in verbinding staan (door middel van snoertjes) met het TENS apparaat. Vervolgens schakel je een programma op het TENS apparaat in. Het TENS apparaat geeft kleine stroomstootjes af die via de snoertjes en de pleisters de huid en zenuwen bereiken. Door deze elektrische stimulatie treedt er een vermindering van pijnsignalen op richting de hersenen. Daardoor neem je de pijn veel minder tot niet meer waar. Ook zorgen de stroomstootjes ervoor dat het lichaam endorfine aan gaat maken, de lichaamseigen pijn dempende stof.

Het woord stroomstootjes klinkt vrij heftig maar dat is het absoluut niet. Ze voelen licht tintelend of prikkelend aan en ze zijn totaal niet heftig. Een groot voordeel is dat je de intensiteit van de stroomstootjes zelf in de hand hebt. Via het apparaat kan je de intensiteit namelijk zelf reguleren.

Pijnbestrijding met het TENS apparaat is geheel veilig voor jou en voor de baby. Je kan zelf, wanneer jij er behoefte aan hebt, een behandeling starten. Tijdens een behandeling kan je zelfs nog rondlopen, je blijft dus gewoon mobiel.

Vergoeding door de zorgverzekering

Heb jij interesse en wil je weten hoe het zit met de TENS apparaat vergoeding? Raadpleeg je zorgverzekering of bekijk een overzicht van vergoedingen van diverse zorgverzekeraars op onze website.

https://www.mammatens.nl/