Margajansen Aromatherapie
Image default
Huishoudelijk

5 Tips om je badkamer mee in te richten

De badkamer is de enige plek waar je even tot jezelf kunt komen, jezelf kunt opfrissen en waar je een openhartig gesprek met je spiegelbeeld kunt hebben. En, onder de douche kun je uit volle borst je favoriete muziek zingen. Het klinkt vaak zelfs zo goed dat het lijkt of je auditie staat te doen voor vier juryleden die op het punt staan zich om te draaien. Nog niet zo heel lang geleden hadden de meeste badkamers alleen maar witte ongezellige muren en tegels, maar daar is gelukkig verandering in gekomen. Tegenwoordig kun je zonder al te veel te moeten klussen jouw badkamer inrichten met decoraties en meubels om er zo echt iets persoonlijks van te maken. We zetten vijf tips voor je op een rijtje!

De juiste verlichting

Met de juiste verlichting in de badkamer voorkom je dat het er donker en bekrompen uitziet. Kies daarom voor bijzondere verlichting aan het plafond die voldoende licht geeft, niet alleen in het midden van de badkamer maar ook in de hoeken. Goede verlichting schept ruimte en behalve een lamp aan het plafond kun je ook spots boven de badkamer of spiegel gebruiken.

Spiegeltje, spiegeltje…

Een spiegel aan de wand zorgt er niet alleen voor dat je kunt zien hoe knap je bent. Een goede spiegel laat ook zien hoe groot jouw badkamer lijkt. Kies daarom voor een grote spiegel, zo lijkt zelfs een kleine badkamer veel groter dan hij in werkelijkheid is.

Kies lichte en heldere kleuren

Als je niet van plan bent om de muren of het plafond van je badkamer te verven dan kun je met meubels en handdoeken met fris ogende kleuren toch voor een vrolijk effect zorgen. Lichte kleuren geven per slot van rekening een gevoel van ruimte terwijl donkere kleuren een ruimte kleiner kunnen laten lijken.

Het badkamermeubel

Een badkamermeubel met voldoende opbergruimte geeft niet alleen veel sfeer aan een badkamer. Omdat je er zoveel losse voorwerpen in kwijt kunt zal je badkamer er veel opgeruimder uitzien. En een badkamer die er goed verzorgd en opgeruimd uitziet lijkt al een stuk groter. Bovendien staan zo alle schoonmaakproducten en andere artikelen geordend in de kast en weet je precies waar alles staat. Weet jij trouwens dat hangende meubels minder plaats lijken in te nemen? Omdat het patroon van de vloer niet wordt onderbroken ogen dit soort meubels kleiner dan zij zijn.

Gebruik accessoires

Met leuke en persoonlijk gekozen accessoires kun je een unieke sfeer scheppen in jouw badkamer. Je kunt bijvoorbeeld steentjes die je tijdens een strandvakantie hebt gevonden rondom de wastafel leggen. Of wat dacht je van een grote vaas met riet of bamboe in een hoek?. Het is wel aan te raden om glazen vazen te gebruiken omdat die doorzichtig zijn en daardoor niet veel plaats lijken in te nemen.

Zoals je ziet kun je met deze paar tips al heel veel bereiken. De enige limiet die je hebt om er iets moois van te maken is de grens van je eigen creativiteit.