Margajansen Aromatherapie
Image default
Huishoudelijk

Aromatherapie en je interieur

Heb jij wel eens van aromatherapie gehoord? Aromatherapie is een alternatieve geneeswijze om met stress om te gaan. Daarnaast kan aromatherapie ook helpen bij lichamelijke ongemakken zoals spierpijn en acné. Aromatherapie wordt ingezet op verschillende plekken. Zo wordt er mee gewerkt in spa’s en ziekenhuizen en je kunt het tegenwoordig zelfs thuis gebruiken. Bij het zelf toepassen van aromatherapie is het belangrijk dat je je rustig en op je gemak voelt in je huis. Het interieur speelt daarbij een belangrijke rol. In dit artikel helpen wij jou met het vinden van de beste interieurstijlen voor aromatherapie. 

Wat is aromatherapie precies? 

Aromatherapie is een vorm van kruidengeneeskunde waarbij men gebruik maakt van etherische olie van bloemen, kruiden en andere plantendelen. Mensen maken voornamelijk gebruik van aromatherapie om klachten als slapeloosheid, stress en angst te verhelpen. Er zijn verschillende manieren waarop aromatherapie wordt toegepast. Een aantal voorbeelden van toepassingen zijn een massage, inhalatie en inname door de mond. Zo kan de olie bijvoorbeeld worden verstoven of verdampt aan de hand van een toestel of kaarsen. 

Hoe kies je het beste interieur voor aromatherapie?

Wil jij dat jouw aromatherapie geurkaarsen en geurverspreiders optimaal helpen? Dat jij je thuis extra ontspannen voelt? Dan is het ook belangrijk om het thuis zo comfortabel mogelijk voor jezelf te maken. Hieronder een aantal tips voor een rustig en zen interieur. 

  1. Zorg dat de basis rust uitstraalt 

Het is belangrijk dat je de basis van je interieur rustig houdt. Dit houdt in dat je de kleur van de muren, de vloer, je bank, de kast en de salontafel zo rustig en neutraal mogelijk houdt. Zo kun je bijvoorbeeld voor een thema kiezen, zoals witte muren en meubels en een houten vloer. 

  1. Kies goede verlichting

Daarnaast is licht ook belangrijk voor een gezellige woonkamer waar je je goed kunt ontspannen. Kies liever niet voor felle spots. Het is beter om meerdere sfeerlichten te plaatsen. Daarnaast zorgen (aromatherapie) geurkaarsen voor extra sfeer, licht en ontspanning. 

  1. Woonaccessoires die bij elkaar passen

Dan is het nu tijd om je woonkamer op te leuken! Om de rust in je woonkamer te bewaren is het belangrijk dat je voor één bepaalde kleur kiest of voor een aantal kleuren die goed bij elkaar passen. Probeer daarnaast om je andere spullen op kleur te sorteren of in kasten te bewaren, zodat je je woonkamer zo rustig mogelijk houdt en een rustig aanzicht creëert. 

Voorbeelden van rustige interieurstijlen

Heb je extra hulp of inspiratie nodig om een rustig interieur te creëren? Zoek dan eens voorbeelden van de moderne interieurstijl, de Scandinavische interieurstijl en de Aziatische Zen interieurstijl. De kenmerken van deze interieurstijlen zijn namelijk rust, ruimte, licht en ontspanning. Bovendien hoort het gebruik van rustige tinten bij deze interieurstijlen. 

Een compleet nieuw interieur uitkiezen en toepassen is best een kostenpost. Wil jij graag geld lenen voor deze grote investering? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een lening af te sluiten. Een voorbeeld van een lening voor persoonlijke doeleinden is een persoonlijke lening.

De conclusie

Bij het creëren van een rustig en zen interieur is het belangrijk dat je de basis van je interieur rustig houdt. Kies voor lichte kleuren. Ook de verlichting speelt een belangrijke rol. Kies voor zachte verlichting en kaarsen om extra sfeer en rust te creëren.