Margajansen Aromatherapie
Image default
Beauty en verzorging

De voordelen van een hamamdoek op een rijtje

Twijfelt u nog over de aanschaf van een hamamdoek of bent u gewoon nieuwsgierig naar wat nou de voordelen zijn ten opzichte van een normale handdoek? Lees dan gauw verder!

Materiaal

Hamamdoeken zijn gemaakt van plat geweven katoen en/of bamboe. Ten opzichte van een gewone handdoek betekent dit dat ze niet pluizen. Ook is een hamamdoek dun en licht van gewicht.

Betekent dit dat ze minder water absorberen in vergelijking met hun ouderwetse badstof alternatieven? Absoluut niet! Katoen en bamboe zijn beide erg absorberend. Hoewel uw hamamdoek dus dun en licht is, zal het u verbazen hoe snel het water opgenomen wordt en de doek zal drogen. Nog een voordeel is dat het absorptievermogen na verloop van tijd alleen maar zal toenemen bij wassen en dragen. In tegenstelling tot pluizige handdoeken die hun volume en levendigheid verliezen na een paar wasbeurten, worden hamamdoeken alleen maar beter met de tijd.

Compact

Omdat de hamamdoek pluisvrij en platgeweven is, is hij niet alleen lichter maar ook veel compacter. Hamamdoeken rollen perfect op tot een kleine rol, die je gemakkelijk mee kan nemen. In praktische zin betekent dat dat ze minder ruimte innemen in uw kasten, maar ook in uw wasmachine. Het bespaart u dus ook nog eens energie, u kunt immers meer was kwijt in uw wasmachine. Ook als u de hamamdoek meeneemt op vakantie of naar de spa zal deze maar weinig ruimte in uw tas innemen.

Sneldrogend

Het allergrootste voordeel van een hamamdoek is toch wel hoe snel zij drogen. Wanneer u de hamamdoek plat neerlegt of ophangt zal u versteld staan van de snelheid waarmee de doek droog is. Zeker wanneer u kiest voor een extra dunne variant zal de hamamdoek in een mum van tijd weer klaar zijn voor gebruik.

Trendy

Hamamdoeken zijn er in verschillende kleuren en dessins. Zo zijn er exemplaren in alle kleuren van de regenboog en kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een streepjesmotief. Alle hamamdoeken zijn voorzien van trendy franjes. Ook is er een grote variatie tussen de verschillende maten. Er is voor ieder wat wils! Met een beetje creativiteit kunt u de hamadoek zelfs als strandjurkje of sjaal gebruiken.

U kunt uw hamamdoek gebruiken als strandlaken, badhanddoek, saunadoek, plaid en eventueel zelfs als wikkeldoek voor uw baby. In combinatie met het compacte formaat en de sneldrogende kwaliteiten zal de hamamdoek al gauw onmisbaar voor u worden!

https://xziir.nl/nl/hamamdoeken/