Margajansen Aromatherapie
Image default
Gezondheid

Herstellen na een liposuctie

Als je overtollig vetweefsel wil laten wegzuigen kan dat met behulp van een liposuctie behandeling. Het herstel kan best pittig zijn en daarom hebben we een aantal uitstekende tips voor je op een rij gezet zodat je precies weet wat je moet doen. Zo is bijvoorbeeld beweging erg belangrijk maar ook moet je er voor zorgen dat je genoeg water drinkt. Verder kun je denken aan een bindweefselmassage maar ook aan het dragen van elastische drukkleding.

Zorg voor voldoende beweging

Als eerst is het belangrijk dat je na de liposuctie behandeling voldoende beweegt. Dit betreft wel lichte bewegingen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan een stukje wandelen maar je kan ook voorzichtig een kleine afstand gaan fietsen. Sporten is nog niet direct mogelijk evenals andere zwarte inspanningen. Dit kun je op een laag tempo opbouwen na ongeveer twee tot vier weken. Je behandelaar kan je hier meer over vertellen.

Water drinken

Wat ook van groot belang is om het herstel te bevorderen is het drinken van voldoende water. De reden hiervoor is dat je lichaam vocht vasthoudt nadat de liposuctie is uitgevoerd. Met behulp van water zorg je ervoor dat de afvalstoffen verdwijnen tijdens het plassen. We raden aan om minstens twee liters water per dag te drinken. Het drinken van thee is ook mogelijk. Laat andere dranken zoveel mogelijk staan de eerste weken.

Een bindweefselmassage

Wil je jezelf verzekeren van een strak maar ook snel resultaat dan is een bindweefselmassage een goede optie. Je kunt hiervoor terecht bij je eigen fysiotherapeut. Je zou het ook kunnen combineren met lymfedrainage. Een bindweefselmassage is mogelijk na ongeveer drie weken na de behandeling. Zonder massage kan het beste resultaat zomaar maandenlang op zich wachten.

Elastische drukkleding dragen

Tot slot is het belangrijk om tijdens het herstel elastische drukkleding te dragen. Dit zorgt ervoor dat alles op zijn plek blijft waardoor het resultaat een stuk beter is. Het bevordert ook de snelheid van het herstel. Het is niet zeggen hoelang je deze kleding moet dragen omdat dat per persoon anders is. Voor de één is een paar dagen voldoende terwijl de ander het wellicht weken moet dragen. Het hangt onder andere af waar de liposuctie is uitgevoerd en hoe elastisch de huid is.