Margajansen Aromatherapie
Image default
Kinderen

Hoe kun je een pasgeboren baby herkennen?

Informeel is een pasgeboren baby een mens die minder dan een maand oud is. Het is de jongste persoon ter wereld. Over het algemeen wordt de term “baby” gebruikt om te verwijzen naar een menselijk kind. Het is ook van toepassing op juvenielen van andere organismen. Het wordt gebruikt om te verwijzen naar een baby die net is bevallen. Hier zijn enkele veelgebruikte termen en definities. Hoe kun je een pasgeboren baby herkennen?

Het hoofd van een pasgeborene is het eerste orgaan dat groeit. Het hoofd groeit het snelst tijdens de eerste vier maanden van het leven als gevolg van een snelle ontwikkeling van de hersenen. De gemiddelde omtrek van een pasgeboren baby is 13,5 inch (34,5 cm) bij de geboorte, maar dit neemt toe tot meer dan 15 inch (376,5 cm) aan het einde van de eerste maand. Vaginale geboorten resulteren vaak in onregelmatig gevormde hoofden en blauwe plekken komen vaak voor. De vorm van het hoofd zal echter binnen een week of twee weer normaal worden.

Het genitale gebied van een pasgeborene wordt bedekt met een gele korst. U moet vaseline aanbrengen op het genitale gebied van een pasgeborene om te voorkomen dat het aan hun luier blijft plakken. Ze hebben ook blauwe handen en voeten. Ze zullen kunnen ruiken en proeven, maar hun handen en voeten zullen nog steeds blauw zijn. Ook de placenta en navelstreng zullen aanwezig zijn. Het sperma is nog niet klaar om van de placenta te worden gescheiden.

Het zicht van een pasgeboren baby is onduidelijk bij de geboorte. De focus ligt op ongeveer 30 centimeter. Dit is de knuffelafstand. Je aanraking zal je pasgeborene helpen geluiden en bezienswaardigheden met elkaar te verbinden. Je baby zal ook je adem en biest ruiken. Beide smaken vergelijkbaar. Ook de poep en urine zullen de eerste dagen veranderen. Zodra een kind al deze functies heeft voltooid, zijn ze klaar om met anderen te communiceren. Als je nog nooit een nieuwe baby hebt meegemaakt, probeer dan dit eens:

Het gezichtsvermogen van een pasgeborene is niet volledig ontwikkeld bij de geboorte. Op deze leeftijd kunnen baby’s objecten tot 30 centimeter afstand zien en zijn ze bijziend. Tegen twee jaar oud zullen ze volledig zicht hebben. Dit is normaal, maar tot die tijd kunnen ze niet lopen, ze kunnen waarschijnlijk alleen geluiden herkennen. Het geluid van je stem is het belangrijkste dat een pasgeborene kan begrijpen. Dit komt omdat de stem van een moeder de enige manier is waarop een pasgeborene kan begrijpen dat stem belangrijk is.

Het hoofd van een pasgeborene is het belangrijkste deel van zijn lichaam. Het is de eerste keer dat je pasgeborene een echt idee heeft van wat hij moet eten. Het hoofd van een baby is een zeer belangrijk onderdeel van het lichaam. Het is een zeer gevoelig gebied en kan gevoelig zijn voor infecties. Het is het beste om dit gebied te vermijden als u allergieën heeft. Het hoofdje van je baby is het meest gevoelige deel van het lichaam.

Lees meer over baby’s