Margajansen Aromatherapie
Image default
Kinderen

Waarom huilt een pasgeboren baby wanneer hij wordt neergezet?

Waarom huilt een pasgeboren baby wanneer hij wordt neergezet? Het eerste dat je moet onthouden, is dat baby’s geen echte taal hebben, dus het is het beste om ze alleen te laten in tijden van tevredenheid. Over het algemeen is de belangrijkste reden waarom baby’s huilen omdat ze honger hebben. Omdat ze geen andere manier van communiceren hebben, is een geluid uit je hand of je stem misschien de enige manier om hun behoeften te communiceren. Gelukkig zijn er manieren om je baby te kalmeren en te voorkomen dat hij huilt.

Als je niet zeker weet waarom je baby huilt wanneer hij wordt neergezet, probeer dan de onderliggende oorzaken te begrijpen. Een pasgeborene houdt er niet van om neergezet te worden, en je zult waarschijnlijk merken dat je in een hoek van de woonkamer staat in een poging om hem te laten stoppen met huilen. Hoewel dit misschien frustrerend lijkt, is het belangrijk om te onthouden dat pasgeborenen om verschillende redenen huilen wanneer ze worden neergezet in vergelijking met oudere baby’s. Dit komt omdat ze nog geen gevestigd darmmicrobioom hebben en het moeilijker hebben om complexe moleculen af te breken, wat indigestie en zuurgraad kan veroorzaken.

Terwijl een pasgeborene comfortabel op de borst van een verzorger slaapt, wil hij niet worden neergezet. Als zodanig is het natuurlijk voor een baby om te huilen wanneer hij wordt neergezet. Dit is een normaal onderdeel van de psyche van het kind. De vecht-of-vluchtreactie is in het spel wanneer een verzorger zijn hulpeloze baby neerlegt. Ze zijn klaar om weg te lopen van gevaar en hebben het comfort van een ouder nodig.

Als je je zorgen maakt over het huilen van je pasgeboren baby, zijn er verschillende dingen die je moet weten. Als je baby gewend is om op je borst te liggen, zal hij of zij niet veel huilen. Het huilen van een pasgeborene kan een teken zijn van iets verkeerds of is niet gelukkig. Als je het niet zeker weet, neem dan contact op met je kinderarts voor een diagnose en behandeling. Misschien wil je hulp zoeken bij het huilen van je baby.

Hoewel een pasgeborene zal huilen wanneer hij of zij wordt neergezet, kan hij of zij ook prikkelbaar zijn. Als je baby vaak huilt wanneer hij of zij wordt neergezet, kan hij of zij last hebben van reflux. Je kunt je baby helpen door snel en liefdevol te reageren. Als je baby een spijsverteringsklacht heeft, bel dan je zorgverlener. Hij of zij zal je het juiste antwoord geven. Als de baby gewoon ongelukkig is, overweeg dan een eenvoudige oplossing zoals schommelen of lopen in de draagzak.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het huilen van je pasgeboren baby een vorm van communicatie is. In tegenstelling tot oudere kinderen weten baby’s niet hoe ze op dezelfde geluiden moeten reageren, dus het is belangrijk om naar je baby te luisteren. Zoek vervolgens naar positieve reacties van je baby. Een glimlach of een positieve reactie op je stem kan een goed teken zijn dat je kind gelukkig is. Als je baby huilt omdat hij of zij ongelukkig is, probeer dan erachter te komen wat er mis is en werk aan het oplossen van het probleem.

Geschreven door Oivr.nl