Margajansen Aromatherapie
Image default
Aanbiedingen

Tactieken voor een langere levensduur van je fietsaccu

De juiste zorg voor je fietsaccu

Als je een elektrische fiets hebt, weet je waarschijnlijk hoe belangrijk het is om goed voor je fietsaccu te zorgen. Een goed onderhouden fietsaccu gaat langer mee, waardoor je meer plezier hebt van je e-bike en minder snel een nieuwe accu hoeft te kopen. In dit artikel geven we je enkele tactieken voor het verlengen van de levensduur van je fietsaccu, zodat je langer kunt genieten van je elektrische fiets.

Laad je fietsaccu op de juiste manier op

Een van de belangrijkste aspecten van het onderhouden van je fietsaccu is het opladen. Hier zijn enkele tips om je accu op de juiste manier op te laden:

1. Laad je accu regelmatig op, ook als je de fiets niet gebruikt. Dit voorkomt dat de accu helemaal leeg raakt, wat schadelijk kan zijn voor de levensduur.

2. Laad je accu niet op bij extreme temperaturen. Zowel hoge als lage temperaturen kunnen de levensduur van je accu verkorten. Laad je accu bij voorkeur op bij kamertemperatuur.

3. Gebruik alleen de originele oplader die bij je fietsaccu hoort. Andere opladers kunnen de accu beschadigen of de levensduur verkorten.

Bewaar je fietsaccu op de juiste manier

Ook de manier waarop je je fietsaccu bewaart, heeft invloed op de levensduur. Hier zijn enkele tips voor het opbergen van je accu:

1. Bewaar je accu op een droge en koele plaats, bij voorkeur bij kamertemperatuur. Extreme temperaturen kunnen de levensduur van je accu verkorten.

2. Haal je accu van de fiets als je deze voor langere tijd niet gebruikt. Zo voorkom je dat de accu leegloopt en beschadigd raakt.

3. Bewaar je accu met een lading van ongeveer 50-70%. Dit is de optimale lading voor het behoud van de capaciteit van je accu.

Fietsaccu revisie als duurzame oplossing

Als je merkt dat je fietsaccu minder lang meegaat dan voorheen, is het wellicht tijd voor een fietsaccu revisie. Bij een revisie wordt de oude accu opengemaakt en worden de versleten onderdelen vervangen door nieuwe, waardoor de accu weer als nieuw functioneert. Dit is een duurzame oplossing, omdat je hiermee voorkomt dat je een volledig nieuwe accu moet kopen. Een bedrijf als rebatt is gespecialiseerd in het reviseren van fietsaccu’s en kan je hierbij helpen.

https://www.rebatt.nl/