Margajansen Aromatherapie
Image default
Dienstverlening

Altijd beeldopnames wanneer u deze nodig heeft

Een dashcam is een kleine camera die u boven uw dashboard, bijvoorbeeld door middel van uw raam kunt bevestigen in de auto. Het apparaat heeft een camera. Deze camera richt u richting de weg. De camera legt alles vast wat zich voor uw auto afspeelt. Daarnaast zijn er ook soorten die nog ook alles wat achter de auto gebeurt kunnen vastleggen. Uiteindelijk zorgen dashcams er dus voor dat u altijd beelden maakt tijdens het rijden. Dit brengt in verschillende situaties verschillende voordelen met zich mee. Daarover leest u hieronder meer.

 

Verkeersongevallen opnemen dankzij uw dashcam

Wanneer u te maken krijgt met een verkeersongeval zijn de beelden van uw dashcam van cruciaal belang. De kans bestaat best dat u bij het ongeval gelijk heeft. In sommige situaties is dit echter lastig te bewijzen. Hierdoor kan het zijn dat u uiteindelijk een lagere vergoeding krijgt dan waar u recht op heeft. De camera en de beelden voorkomen dit. Door voor en achter een dashcam te hebben minimaliseert u de kans dat u hetgeen waar u recht op heeft niet krijgt. U kunt voorkomen dat de tegenpartij niet eerlijk is over de situatie. Beeldmateriaal is immers iets dat als zeer groot bewijs wordt gezien in iedere zaak.

 

Inbraken

Ook bij inbraken heeft u bewijs. Hiervoor is het echter wel belangrijk dat de dashcam die u heeft over een parkeerfunctie beschikt. Met deze functie filmt het apparaat ook verder wanneer uw voertuig stilstaat. Als er dan bijvoorbeeld in uw auto wordt ingebroken of een poging hiertoe wordt gedaan, is de kans groot dat u de daders op beeld heeft. Hierbij is het teven van belang een variant te kopen met een zogenaamde G-sensor.

Deze sensor voelt schokken zoals die van een ongeluk, of als een inbreker gewelddadig uw auto in probeert te komen. Zodra er sprake is van een inbraak zal het apparaat hierdoor automatisch de beelden veilig stellen. Dit betekent dat u ook als de dashcam wordt gestolen alsnog beelden van de daders heeft. Ook kan het zijn dat als daders uw camera zien zitten, ze toch kiezen om de inbraak überhaupt niet te plegen. Dit is natuurlijk helemaal fijn.