Margajansen Aromatherapie
Image default
Dienstverlening

De voordelen van zonnepanelen

Je hebt een eigen huis gekocht en wil bezuinigen op je energiekosten. Zonnepanelen op je dak zijn dan een goede methode om geld te besparen. Daarmee ben je ook milieubewust bezig. Je hebt alleen zonuren nodig om energie op te wekken. Dit kan je veel geld opleveren, aangezien je op je energierekening bespaart. Zonnepanelen kunnen ook het energielabel van je woning verbeteren. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid panelen die je hebt laten plaatsen en hoeveel energie je apparatuur in huis kost. Je kunt van een hoog energielabel, naar een laag label zakken. Bijvoorbeeld E naar C, maar nog lager is ook mogelijk.

De kosten van zonnepanelen terugverdienen

Zonnepanelen zijn de afgelopen jaren behoorlijk in prijs gedaald, omdat er veel meer vraag naar is. De kosten kun je in zeven tot acht jaar al terugverdienen. Als je ze samen met je buren afneemt, kan die periode nog een jaar korter zijn. Dat is echter niet het enige voordeel. Het rendement is heel hoog op basis van een levensduur van 25 jaar. Je kunt het rendement over die periode vergelijken met 5 tot 6% rente. Daarnaast verhoogt het de waarde van je huis. Dat is financieel interessant als je op een gegeven moment je huis wil verkopen. Vanaf het moment dat de panelen geplaatst zijn, kun je al beginnen met het opwekken van energie.

Zijn zonnepanelen geschikt voor ons klimaat?

Ook met het wisselvallige weer van Nederland is het interessant om zonnepanelen op je dak te laten monteren. Hoe meer zon, hoe beter het uiteraard is. Bij licht bewolkt weer is het echter ook mogelijk energie op te wekken. Het is het dus interessant om serieus na te denken over de aanschaf hiervan een offerte aan te vragen om uit te zoeken wat het je op gaat leveren.